Online Academy van Bilancia

Klimaat E-learning module 2

De vraag:

“Wij willen onze kennis over kasklimaatbeheersing delen met tuinders over de hele wereld. Zonder dat wij naar de tuinders moeten reizen.” – Jan Vrins, Bilancia

De oplossing:

Wij geloven dat online leren de oplossing is voor de vraag van Jan. Hierbij adviseren wij een combinatie van e-learning modules en praktijkopdrachten. In de e-learning leren de tuinders alles over de basisbeginselen van kasklimaatbeheersing. Bijvoorbeeld: Welke klimaatfactoren beïnvloeden de groei van mijn komkommerplanten? Welk effect heeft een lage relatieve luchtvochtigheid op het fotosyntheseproces? Moeten de ramen open of juist dicht?
Praktische casussen, betekenisvolle video’s en activerende begripsvragen geven antwoord op deze vragen. Met de praktijkopdrachten maken de tuinders de daadwerkelijke koppeling met de praktijk. Je kunt hierbij denken aan opdrachten als: Welke luchtvochtigheidswaarden staan ingesteld in de klimaatcomputer? Welke systeeminstellingen worden aangepast bij een lage relatieve luchtvochtigheid? De combinatie van e-learning en praktijkopdrachten maakt praktijkgerichte distance learning mogelijk.

De aanpak:

Uiteindelijk moeten de tuinders natuurlijk hun opgedane kennis in de praktijk toepassen. Een pre is daarom dat de e-learning en praktijkopdrachten aansluiten op de werkpraktijk van de tuinders. Om dit te bereiken hebben we een analyse gedaan. Hierin stelden we onder andere de volgende vragen: Wie is de doelgroep? Hoe leren zij het liefst? Wat moeten de tuinders uiteindelijk in de praktijk kunnen? Hoe checken we of ze dit daadwerkelijk kunnen? Welke impact heeft deze leeroplossing op (de organisatie van) de tuinders? Hierdoor hebben wij betekenisvolle e-learning modules en opdrachten ontwikkeld, waardoor de tuinders een goede klimaatbeheersing in hun kas kunnen opzetten.

Wil jij ook zoiets? We bespreken graag de mogelijkheden.

We gaan graag met je rond de tafel en bespreken jouw e-learning wensen. Samen komen we tot de ideale e-learning oplossing.

Plan meteen een afspraak in onze agenda en we bespreken via Teams de mogelijkheden voor jouw situatie.

e-learning training bedankt