Veiligheidsregio Amsterdam-Amstelland

2020-12-09 (1)

De vraag:

De Veiligheidsregio Amsterdam-Amstelland had eigenlijk meerdere vragen. Ze wilden ten eerste graag zelf e-learningmodules kunnen ontwikkelen. Hiervoor wilden ze een uitgebreide maatwerktraining volgen. Daarnaast wilden ze graag dat de e-learningmodules een professionele uitstraling hadden en dat ze allemaal dezelfde stijl hebben. Ook hadden ze al enkele e-learningmodules liggen die ze wilden laten upgraden naar een nieuwe professionele stijl.

De oplossing:

Dit project was een mooi voorbeeld van de verschillende services die wij kunnen bieden. We begonnen met een meerdaagse training waarin we eerst de basis legden in het werken met Articulate Storyline. Daarna gingen we meer de diepte in. De inhoud van de training was volledig aangepast op de vraag van de Veiligheidsregio Amsterdam-Amstelland. Zo wilden ze graag weten hoe ze een quiz met meerdere vragenbanken konden maken. Ook merkten we dat sommige deelnemers de stof extra snel oppakten en deze mensen hebben we extra functies geleerd binnen Articulate.

Aangezien ze een professionele uitstraling wilden en een duidelijke huisstijl binnen alle e-learningmodules, stelden wij voor een template neer te zetten. Hierin werden de kleuren, lettertypes, maar ook de stijl van de pagina’s van de e-learningmodule vastgelegd. Nieuwe e-learningmodules kunnen vanuit deze template worden opgebouwd. Aangezien de oude e-learningmodules nog de oude huisstijl hadden, hebben we deze voor ze omgezet in het nieuwe template.

De aanpak:

Als voorbereiding hebben we telefonisch contact gehad over de trainingscontent. Allereerst zouden ze de basistraining volgen. Gedurende het volgen van de trainingsdagen werden de latere dagen ingevuld. Tijdens de trainingsdagen konden we de voortgang van de deelnemers goed zien en konden we de training daarop aanpassen.

Voor het template hebben we de huisstijlgids ontvangen. We hebben 2 soorten opzetten gemaakt voor templates en Veiligheidsregio Amsterdam-Amstelland er eentje laten kiezen. De bestaande modules hebben we overgezet in de nieuwe template.

Wil jij ook zoiets? We bespreken graag de mogelijkheden.

We gaan graag met je rond de tafel en bespreken jouw e-learning wensen. Samen komen we tot de ideale e-learning oplossing.

Plan meteen een afspraak in onze agenda en we bespreken via Teams de mogelijkheden voor jouw situatie.

e-learning training bedankt