Start up e-learning

Van corporate naar start-up

Leestijd: 6 minuten

Door: Carmen Lugt

Aan de slag bij start-up: E-learning Training!

Het is vrijdagmiddag en ik zit in de trein van Den Haag naar Amsterdam. Wat een week heb ik achter de rug! Terwijl ik bijkom van alle nieuwe indrukken reflecteer ik op mijn eerste dagen. Het is eigenlijk precies wat ik ervan had gehoopt en wat ik me vooraf had voorgesteld en ik voel meteen dat een jong en snelgroeiend bedrijf heel goed bij me past. Voorheen werkte ik voor een groot internationaal en beursgenoteerd bedrijf waar ik mij niet altijd op mijn plek voelde. Drie dingen vallen me hier meteen positief op: er is veel ruimte om samen te leren en te pionieren, we zijn een hecht team waarin we nauw samenwerken en (bijna) alles kan en mag!

Samen leren en pionieren

Tijdens een eerste week in een nieuwe baan kun je soms geplaagd worden door onzekerheid (ik wel in ieder geval!). Vragen als “doe ik het wel goed?” en “pak ik dingen wel snel genoeg op?” spoken soms door mijn hoofd. Gelukkig zijn mijn collega’s onwijs lief en stellen ze me heel erg mijn gemak. Ik merk al snel dat iedereen haar eigen sterke kanten heeft en dat we elkaar continu helpen om beter te worden. Daarnaast is er onder werktijd ruimte om samen nieuwe dingen te leren en ontdekken. Je kunt bijvoorbeeld constant nieuwe features of methodes ontdekken om je E-learning nóg effectiever en pakkender te maken. Zo presenteerde Katja tijdens de ‘Journal club’ op dinsdag een super interessant wetenschappelijk artikel over het ontwerp van instructional videos. En tijdens de kennissessie van donderdag leerden we van een externe trainer hoe we effectievere sales gesprekken kunnen voeren met potentiële klanten. Meteen denken we na over hoe we het kunnen toepassen in onze eigen projecten. Het deed me denken aan een quote van mijn roodharige jeugdheldin: Pipi Langkous! “Ik heb het nog nooit gedaan dus ik denk dat ik het wel kan”.

Een hecht team 

In een korte tijd heb ik voor mijn gevoel iedereen leren kennen. Elke ochtend proberen we kort bij elkaar te komen voor een Scrum. Hierin vertel je kort waar je mee bezig bent en of je hulp nodig hebt van de anderen. Ik vind dit een hele toffe manier om te weten wat er dagelijks speelt bij elkaar en daar snel op in te spelen. Iedereen is flexibel om te helpen en werk te verschuiven wanneer dat nodig is (voor bijvoorbeeld een deadline). Daarnaast werken we altijd met minimaal twee personen aan een project. Dat is leuk én prettig, al helemaal als je nieuw bent! Tijdens de lunch eten we lekker samen aan een lange tafel waarna we een rondje om de Hofvijver lopen en even zwaaien naar Mark. Joehoe!

Alles kan en mag 

Yoga kwartiertje aan het eind van de middag? Leuk! Blog schrijven voor op de website? Ga maar doen! Zelf contact zoeken met die nieuwe klant? You can do it! Annemarie staat open voor nieuwe ideeën en geeft je de ruimte om dingen uit te proberen. Zo werken we samen aan de ontwikkeling en groei van het bedrijf wat ik onwijs leuk vind. En die groei daar horen ook heeele leuke beloningen bij. Zoals een tripje naar het buitenland…

Naast de manier waarop we werken vind ik de klanten en projecten waar ik tot nu toe mee te maken heb gekregen stuk voor stuk inspirerend. Zo werk ik komende week mee aan het project voor de eigenaresse van Balanzs. Zij heeft het doel Mindfulness en Yoga te integreren in het basisonderwijs en wij ontwerpen E-learning om leerkrachten hierin te ondersteunen. Ben heel benieuwd wat me nog meer te wachten staat de komende tijd!

Interessant? Vraag een gratis adviesgesprek aan

Spreekt dit blog je aan? Wij bespreken graag jouw e-learning wensen in een online adviesgesprek. Zo komen we samen tot de ideale leeroplossing.

Gerelateerde berichten

Online training

Leren in een thuiswerkcultuur

4 min leestijd
LMS leermanagementsysteem

Wat is een LMS?

6 min leestijd
voordelen online leren

De voordelen van online leren

4 min leestijd

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen en ontvang praktische tips in je mailbox!

Ja, ik wil graag een vrijblijvend adviesgesprek