Logo E-learning Training

085 – 0655340

een wit grafisch element bij elearning training

Klantcase:
Buitenlandse Zaken

Hoe train je medewerkers verspreid over de hele wereld in een nieuwe software applicatie?

Ministerie van Buitenlandse Zaken

Introductie

Hoe kan je professionals verspreid over de hele wereld opleiden?

Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft veel medewerkers op posten over de hele wereld zitten. Op die posten zijn de medewerkers verantwoordelijk voor het onderhoud van de website Netherlandsandyou.nl. Deze website is bedoeld voor stakeholders en professionals die meer wilt weten over Nederland en wat Nederland in dat land qua ontwikkeling en samenwerking doet.

E-learning Netherlandsandyou.nl
schaduw element e-learning training

De uitdaging

Het vorige contentmanagementsysteem dat achter de website Netherlandsandyou.nl zat was ingewikkeld en werd niet altijd even goed ingezet. Sinds dit jaar is er een nieuw, gebruiksvriendelijker systeem. De medewerkers op de posten moesten wel getraind worden in het werken met het systeem. Hoe voeg je een afbeelding of video toe en aan welke voorwaarden moeten die voldoen? Daarnaast wilde het projectteam de medewerkers meer enthousiasmeren in het gebruiken van de website. Wat bereik je met het updaten van de website?

E-learning Netherlandsandyou.nl - video
schaduw element e-learning training
schaduw element e-learning training

De oplossing

Samen met het ministerie van Buitenlandse Zaken hebben we een interactieve e-learning ontwikkeld. In deze e-learning leert de deelnemer eerst de meerwaarde van de website kennen en het belang van zijn rol daarin. Daarnaast ontwikkelden we instructievideo’s die het gebruik van het systeem stap voor stap uitleggen.

"Samen met de klant is de content bepaald en zijn de afbeeldingen en video’s ontwikkeld. Zo sluit de e-learning écht aan op de wensen."

Stap voor stap leer je de nieuwe software kennen:

schaduw element e-learning training

De aanpak

De module is opgeknipt in meerdere onderdelen met eerst de focus op de meerwaarde en de rol van de medewerker. Daarna ligt de focus op het werken met het systeem. De module is zo ingericht dat een deelnemer op een later moment gemakkelijk en snel kan navigeren naar een bepaald onderwerp.

Wie hebben eraan gewerkt?

Denise Koopmans - E-learning Training

Denise Koopmans

Learning Consultant & Trainer

Eveline Castelein - E-learning Training

Eveline Castelein

Learning Consultant & Trainer

Maartje van Heemskerk

E-learning ontwikkelaar

Step Elgersma - E-learning Training

Step Elgersma

E-learning ontwikkelaar & Animator

Het resultaat

Binnen een strakke deadline hebben we de module met alle onderdelen af kunnen ronden en alle medewerkers op de posten zijn getraind in het nieuwe systeem. Dat terwijl het systeem nog niet af was toen we startten met de ontwikkeling! Dus dat is een mooi voorbeeld van een hele efficiënte samenwerking tussen ons en het team bij het ministerie van Buitenlandse Zaken.

Inmiddels hebben veel medewerkers op de posten de e-learning afgerond. Buitenlandse Zaken laat weten dat de deelnemers ronduit positief zijn over de trainingsmodule: “nuttig, leerzaam, eenvoudig in gebruik en niet al te lang”.

Annemarie Rebel - e-learning Training
schaduw element e-learning training

Locaties

Den Haag (Hoofdkantoor)
Lange Vijverberg 9a
2513 AC Den Haag
T 085 – 0655340

Locaties op afspraak

Utrecht
Arthur van Schendelstraat 650
3511 MJ Utrecht

Rotterdam
Westblaak 180
3012 KN Rotterdam

NRTO Keurmerk

Wij zijn lid van de NRTO, de brancheorganisatie van onderwijs-, opleidings- en trainingsaanbieders. Hier vind je de NRTO Gedragscode en hier vind je onze klachtenprocedure.

Socials

© E-learning Training 2007-2024

Je inschrijving is succesvol ontvangen!

Ja, ik wil een LMS!

Laat hier je gegevens achter en we zetten jouw persoonlijke LMS voor je op binnen 1 werkdag. Je start met de gratis versie die altijd beschikbaar blijft!