Logo E-learning Training

085 – 0655340

een wit grafisch element bij elearning training

Onboarding

Met de groeiende vraag naar personeel stijgt ook het verloop. Maar wist je dat een effectief inwerkprogramma, ook wel onboarding genoemd, het verschil kan maken? Ontdek hoe wij jou kunnen helpen!

Wat kun je er precies mee?

Het binden van personeel is de grootste uitdaging voor HR-managers op dit moment. De vraag naar personeel is enorm, wat betekent dat medewerkers snel komen en gaan. Een goede onboarding betekent dat nieuwe medewerkers zich direct welkom voelen en snel productief worden. Het zorgt ook voor meer loyaliteit, zelfs tijdens de proefperiode. Denk dus goed na over je onboarding. Niet zeker waar je allemaal aan moet denken? Hier helpen we je graag bij!

Beeldscherm met e-learning. Een soepele onboarding is essentieel voor elke organisatie die haar nieuwe medewerkers wil helpen om zich snel en efficiënt aan te passen aan hun nieuwe werkomgeving

Een cruciaal proces voor nieuwe medewerkers

Een soepele onboarding is essentieel voor elke organisatie die haar nieuwe medewerkers wil helpen om zich snel en efficiënt aan te passen aan hun nieuwe werkomgeving. Het gaat niet alleen om het introduceren van de bedrijfscultuur, maar ook om het voorzien in essentiële trainingen en middelen die nodig zijn voor een succesvolle start.

Waarom is online onboarding belangrijk?

Een effectief onboardingproces zorgt voor een snellere en soepelere integratie van nieuwe medewerkers in het bedrijf. Het geeft hen de nodige informatie, vaardigheden en begeleiding om hun rol efficiënt uit te voeren. Door dit online te doen, kunnen nieuwe medewerkers in hun eigen tempo en comfort leren, wat resulteert in een beter begrip en retentie van de informatie.
 

Voordelen van online

  • Flexibiliteit en Gemak: Online onboarding biedt de flexibiliteit om overal en op elk moment te leren. Dit geeft nieuwe medewerkers de vrijheid om te leren in hun eigen tempo en op een moment dat voor hen het beste uitkomt.
  • Consistentie in Training: Een online onboardingprogramma zorgt voor een gestandaardiseerde ervaring voor alle nieuwe medewerkers. Het garandeert dat iedereen dezelfde belangrijke informatie ontvangt, ongeacht wanneer of waar ze aan hun onboarding beginnen.
  • Meetbare Resultaten: Online onboarding maakt het mogelijk om het leerproces en de voortgang van medewerkers te volgen en te meten. Dit biedt waardevolle inzichten om de onboarding ervaring te verbeteren en eventuele hiaten in kennis of vaardigheden te identificeren.

Een game-changer voor bedrijven

Het verbetert niet alleen de inwerktijd van nieuwe medewerkers, maar verhoogt ook hun productiviteit en betrokkenheid bij het bedrijf. Daarnaast vermindert het de kosten voor training en ontwikkeling aanzienlijk. Met een goed ontworpen online onboarding proces, kunnen bedrijven nieuwe talenten sneller en effectiever integreren in hun teams en cultuur.

In een notendop, online onboarding is een investering die bedrijven niet kunnen negeren. Het zorgt voor een win-win situatie voor zowel het bedrijf als de medewerkers. Het is tijd om de traditionele onboardingmethoden te heroverwegen en de kracht van online leren te omarmen.

Onboarding projecten

Hoe gaan we te werk?

Analyse & Voorstel

Tijdens een uitgebreide kennismaking brengen we de huidige en gewenste situatie samen in kaart. We doen een voorstel voor een ontwerp op basis van deze analyse en onze didactische kennis.

Ontwikkeling

Nu gaan we aan de slag met de ontwikkeling van jullie nieuwe e-learning. Natuurlijk zijn er tussentijds genoeg feedbackmomenten.

Implementatie

Wanneer de e-learning ontwikkeld is, wordt deze uitvoerig met jou besproken. Pas als je helemaal tevreden bent, starten we de uitrol binnen de organisatie.

Ontdek wat ons uniek maakt:

Partner in online leren

Ben je op zoek naar een echte samenwerking, waarbij je betrokken wordt bij alle keuzes in het proces? Dan zijn wij de partner die je nodig hebt. Je werkt samen met een enthousiast projectteam dat van korte lijntjes houdt en zich flexibel opstelt. Zo weet je zeker dat het eindresultaat voldoet aan al je wensen.

Effect op de werkvloer

Je wilt dat de leeroplossing daadwerkelijk effect heeft in de praktijk, zoals goed ingewerkte medewerkers of gemotiveerde adviseurs met productkennis. Dan heb je een leeroplossing nodig die aansluit bij de doelgroep en voorbeelden bevat uit de werkpraktijk. Een didactisch verantwoorde leeroplossing op maat, die vind je bij ons.

Alles onder één dak!

Je vindt bij ons alle expertise die nodig is voor jouw leeroplossing. Van onderwijskundige kennis tot grafische vormgeving. Schakelen tussen verschillende partijen is dus niet nodig. Dat is wel zo makkelijk! Laat je alles uit handen nemen of doe je het liever zelf? Jij bepaalt!
schaduw element e-learning training
schaduw element e-learning training
schaduw element e-learning training
Like icoon, duim omhoog e-learning training

Wat kan je van ons verwachten?

Volgens ons zit de succesformule voor e-learning in de samenwerking. Wij hebben kennis van leren, jij hebt kennis van de inhoud. Dat vormt een sterk team!

Locaties

Den Haag (Hoofdkantoor)
Lange Vijverberg 9a
2513 AC Den Haag
T 085 – 0655340

Locaties op afspraak

Utrecht
Arthur van Schendelstraat 650
3511 MJ Utrecht

Rotterdam
Westblaak 180
3012 KN Rotterdam

NRTO Keurmerk

Wij zijn lid van de NRTO, de brancheorganisatie van onderwijs-, opleidings- en trainingsaanbieders. Hier vind je de NRTO Gedragscode en hier vind je onze klachtenprocedure.

Socials

© E-learning Training 2007-2024

Ja, ik wil een trial!

Laat hier je gegevens achter om toegang te krijgen tot onze gratis proefperiode voor Easygenerator.

Je inschrijving is succesvol ontvangen!

Ja, ik wil een LMS!

Laat hier je gegevens achter en we zetten jouw persoonlijke LMS voor je op binnen 1 werkdag. Je start met de gratis versie die altijd beschikbaar blijft!