Onboarding

Hoe bind ik nieuwe medewerkers aan mijn bedrijf? Dat is – zeker tegenwoordig – uitdaging nummer één voor HR-managers. De vraag naar personeel is groter dan ooit. Het gevolg hiervan is dat het verloop van personeel ook aanzienlijk groeit. Een inwerkprogramma, ook wel onboarding genoemd, kan hier verschil in maken.

Een goede onboarding betekent dat nieuwe medewerkers zich meteen thuis voelen en dat ze snel op volle kracht mee draaien in de organisatie. Daarnaast zorgt het voor een hogere loyaliteit, zelfs in de proefperiode.

Plan meteen een vrijblijvende afspraak in onze agenda om te sparren.

Annemarie achter laptop

Voorbeelden van onboarding

Onboarding bij Unicef

Met een korte e-learning module die uitlegt op een speelse manier waar Unicef voor staat, wat wij doen en hoe jij daarbij kan helpen! Aan het einde van de module is een quiz. Het certificaat na de quiz wordt naar je gemaild.
CAK e-learning op maat onboarding

Onboarding bij CAK

Een E-learning module die je voor een deel op de computer maakt en waarbij je ook door het gebouw op zoek gaat naar een codewoord en de afkortingen bingo. Met een hartelijke welkomst videoboodschap van je collega’s start je enthousiast al voor je eerste werkdag bij het CAK.

Hoe maken we onboarding?

 • 1
  Analyse en voorstel
  Tijdens een uitgebreide kennismaking brengen we de huidige en gewenste situatie samen in kaart.
 • 2
  Ontwikkeling
  Nu gaan we aan de slag met de ontwikkeling van de nieuwe module.
 • 3
  Implementatie
  Wanneer de module ontwikkeld is, wordt deze uitvoerig met jou besproken. We kijken samen hoe de module een plek krijgt binnen het onboardingproces.

De voordelen van E-learning Training BV

Onboarding: Een cruciaal proces voor nieuwe medewerkers

Een soepele onboarding is essentieel voor elke organisatie die haar nieuwe medewerkers wil helpen om zich snel en efficiënt aan te passen aan hun nieuwe werkomgeving. Het gaat niet alleen om het introduceren van de bedrijfscultuur, maar ook om het voorzien in essentiële trainingen en middelen die nodig zijn voor een succesvolle start.

Waarom is online onboarding belangrijk?

Een effectief onboardingproces zorgt voor een snellere en soepelere integratie van nieuwe medewerkers in het bedrijf. Het geeft hen de nodige informatie, vaardigheden en begeleiding om hun rol efficiënt uit te voeren. Door de onboarding online te doen, kunnen nieuwe medewerkers in hun eigen tempo en comfort leren, wat resulteert in een beter begrip en retentie van de informatie.

Voordelen van online onboarding

 • Flexibiliteit en Gemak: Online onboarding biedt de flexibiliteit om overal en op elk moment te leren. Dit geeft nieuwe medewerkers de vrijheid om te leren in hun eigen tempo en op een moment dat voor hen het beste uitkomt.
 • Consistentie in Training: Een online onboardingprogramma zorgt voor een gestandaardiseerde ervaring voor alle nieuwe medewerkers. Het garandeert dat iedereen dezelfde belangrijke informatie ontvangt, ongeacht wanneer of waar ze aan hun onboarding beginnen.
 • Meetbare Resultaten: Online onboarding maakt het mogelijk om het leerproces en de voortgang van medewerkers te volgen en te meten. Dit biedt waardevolle inzichten om de onboarding ervaring te verbeteren en eventuele hiaten in kennis of vaardigheden te identificeren.

Online onboarding: Een game-changer voor bedrijven

In deze digitale tijdperk, is online onboarding een game-changer. Het verbetert niet alleen de inwerktijd van nieuwe medewerkers, maar verhoogt ook hun productiviteit en betrokkenheid bij het bedrijf. Daarnaast vermindert het de kosten voor training en ontwikkeling aanzienlijk. Met een goed ontworpen online onboarding proces, kunnen bedrijven nieuwe talenten sneller en effectiever integreren in hun teams en cultuur.

In een notendop, online onboarding is een investering die bedrijven niet kunnen negeren. Het zorgt voor een win-win situatie voor zowel het bedrijf als de medewerkers. Het is tijd om de traditionele onboardingmethoden te heroverwegen en de kracht van online leren te omarmen

Meer weten?
Laten we jouw onboarding vraag bespreken!

We gaan graag met je rond de tafel en bespreken jouw onboarding wensen. Samen komen we tot de ideale onboardingoplossing.

Plan meteen een vrijblijvende afspraak in onze agenda.

Samenwerken met blended learning