Logo E-learning Training

085 – 0655340

een wit grafisch element bij elearning training

Klantcase:
Interpeace

Wij ontwikkelden voor NGO Interpeace e-learning modules over Peace Responsiveness. Via TalentLMS leren deelnemers over de hele wereld over dit onderwerp.

Introductie

Hoe kan je professionals die zich verspreid over de hele wereld bevinden opleiden?

Interpeace is een wereldwijde organisatie die bouwt aan duurzame vrede. Interpeace doet dit door het vertrouwen te herstellen op plaatsen waar conflict en geweld het recente verleden tekenen. In plaats van opgelegde oplossingen, werkt Interpeace aan ideeën die lokaal bedacht en geleid worden. Een speerpunt daarbij is de samenwerking tussen verschillende mensen, van inwoners tot belangrijke besluitvormers.

mensen staan in een cirkel bij Interpeace - elearning module gemaakt door E-learning Training
schaduw element e-learning training

De uitdaging

Interpeace wil professionals op het gebied van ontwikkeling, humanitaire hulp en vredesopbouw ondersteunen in hun werkzaamheden door hen bewust te maken van het concept peace responsiveness. Dit houdt in dat je inclusieve en lokaal geleide veranderingen stimuleert, waardoor de samenleving sterker wordt. Hoe kun je professionals die zich verspreid over de hele wereld bevinden de benodigde kennis en vaardigheden bijbrengen? En dan op zo’n manier dat de stap naar de praktijk zo klein mogelijk wordt gemaakt?

mensen die handen vasthouden
schaduw element e-learning training
schaduw element e-learning training

De oplossing

Samen met Interpeace hebben we een complete online opleiding ontwikkeld. De opleiding bestaat uit e-learning modules, webinars en aanvullend trainingsmateriaal. De professionals gaan grotendeels zelfstandig en met eigen tijdsindeling aan de slag met de leerstof. De stof wordt tot leven gebracht met animaties en vragen over praktijksituaties. Hiermee leert de deelnemer actief over peace responsiveness.

“We dagen de deelnemer regelmatig uit de opgedane kennis toe te passen op de eigen werkpraktijk aan de hand van reflectievragen. De deelnemer kan zijn gegeven antwoorden teruglezen en downloaden in zijn persoonlijke learning journal, om deze vervolgens te gebruiken als input voor de webinars. In de webinars delen de deelnemers hun bevindingen onder begeleiding van een peace responsiveness professional van Interpeace.”

"Om transfer naar de eigen werkpraktijk te bevorderen, stappen we in de modules regelmatig het fictieve land Korumkana binnen. Aan de hand van opdrachten gaat de deelnemer op onderzoek uit in deze fictieve omgeving."

We duiken de casus Korumkana in:

het LMS (leermanagementsysteem) van interpeace, opgezet door elearning training
schaduw element e-learning training

Het LMS

Om alle ontwikkelde onderdelen tot één opleiding te maken, hebben we een leermanagement systeem (LMS) ingericht. De opleiding is hiermee gemakkelijk toegankelijk voor de doelgroep. Interpeace kan zelf eveneens gemakkelijk beheren wie de training volgt en wat de voortgang is. We hebben het design van het leermanagement systeem afgestemd op het design van de e-learning modules, waardoor het naadloos op elkaar aansluit.

Wie hebben eraan gewerkt?

Eveline Castelein - E-learning Training

Eveline Castelein

Learning Consultant & Trainer

Denise Koopmans - E-learning Training

Denise Koopmans

Learning Consultant & Trainer

Maartje van Heemskerk

E-learning ontwikkelaar

De aanpak

Samen met Interpeace zijn we eerst in de content gedoken. Wat moeten de deelnemers uiteindelijk kennen en kunnen? En waar liggen volgens de deelnemers uitdagingen en kansen? Op basis van deze analyse hebben we een blauwdruk van de training opgesteld, waarna we alle onderdelen zijn gaan uitwerken. In de ontwikkeling hebben we naast het projectteam van Interpeace ook mensen uit de doelgroep betrokken. Na het eerste cohort hebben we de training geëvalueerd en aanpassingen doorgevoerd om de effectiviteit verder te vergroten.

Nog steeds ondersteunen we Interpeace in het monitoren en verder ontwikkelen van de opleiding.

Annemarie Rebel - e-learning Training
schaduw element e-learning training

Locaties

Den Haag (Hoofdkantoor)
Lange Vijverberg 9a
2513 AC Den Haag
T 085 – 0655340

Locaties op afspraak

Utrecht
Arthur van Schendelstraat 650
3511 MJ Utrecht

Rotterdam
Westblaak 180
3012 KN Rotterdam

NRTO Keurmerk

Wij zijn lid van de NRTO, de brancheorganisatie van onderwijs-, opleidings- en trainingsaanbieders. Hier vind je de NRTO Gedragscode en hier vind je onze klachtenprocedure.

Socials

© E-learning Training 2007-2024

Je inschrijving is succesvol ontvangen!

Ja, ik wil een LMS!

Laat hier je gegevens achter en we zetten jouw persoonlijke LMS voor je op binnen 1 werkdag. Je start met de gratis versie die altijd beschikbaar blijft!