Logo E-learning Training

085 – 0655340

een wit grafisch element bij elearning training

Didactiek Opleiding

In de Didactiek Opleiding leer je hoe je een e-learningmodule kunt opzetten en welke didactiek daar achter ligt. Breng je trainingen en leeroplossingen naar een hoger niveau!

Didactiek Opleiding

Wil jij ook graag e-learningmodules ontwikkelen en heeft je organisatie een mooie tool, maar weet je niet waar je moet beginnen? Of geef je bijvoorbeeld al jaren training, maar wil je die graag blended maken? In de didactiek opleiding leer je hoe je een e-learningmodule kunt opzetten en welke didactiek daar achter ligt. Hoe maak je een effectieve en bovenal leuke e-learningmodule die iedereen graag wilt volgen? Hoe zet je een lerende organisatie neer waar e-learningmodules dagelijkse kost zijn? Je leert leuke, korte, interactieve en informatieve modules op te zetten om je continue te blijven ontwikkelen.

Samenwerking met E-learning training
schaduw element e-learning training

Wat ga je doen?

Tijdens de didactiek opleiding krijg je praktische tips en handvatten. Deze helpen je om je e-learning tot een hoger niveau te tillen!

In 7 trainingsdagen leer je de kneepjes van het vak. Hoe leren mensen en hoe kan je zorgen dat ze zoveel mogelijk leren van jouw e-learningmodule? Hoe zorg je dat de e-learning aansluit bij de praktijk? En hoe pak je überhaupt het hele project aan? Je leert waar je begint en wat heb je nodig om tot een effectieve e-learning te komen.

Verder is er veel ruimte voor jouw eigen casussen. Heb je specifieke vragen? Wij gaan ze samen beantwoorden!

Let op: je leert in deze training niet om een e-learningmodule te bouwen met een bepaalde tool. Zie hiervoor onze andere trainingen, zoals de Basic Storyline training.

Leerdoelen

Tijdens de training ga je praktisch aan de slag. Alles wat je leert pas je direct toe op je eigen praktijk. Dit betekent dat je aan het einde van deze training een ontwikkelproject en ontwerp voor je e-learningmodule hebt staan. Gedurende de training wordt er daarom ook veel persoonlijke feedback gegeven. Tussen de trainingsdagen door krijg je opdrachten mee die door een onderwijskundige worden gereviewd en voorzien van praktische tips en verbeteringen.

Na deze training ben je in staat om zelfstandig een online leerproject op te zetten, van analyse tot implementatie.

Praktische informatie

Duur:
7 dagdelen van 9.00 – 13.00

Data:
dinsdag 1, 8, 15, 22, 29 oktober & 5, 12 november

Locatie:
Hoofdkantoor van E-learning Training in Den Haag

Tarief:
€2000

Inclusief:
koffie, thee en lunch

Groepsomvang:
max 10 (en min 4) deelnemers, waardoor er veel tijd is voor individuele begeleiding

Studiebelasting:
1 – 4 uur voorbereiding voorafgaand aan iedere cursusdag

Tool:
Deze training is toolonafhankelijk. Je leert om een didactisch sterk ontwerp te maken die je uiteindelijk in iedere e-learning tool kan bouwen.

Doelgroep:
Iedereen die geen didactische achtergrond heeft, maar wel graag wil leren hoe je een effectieve e-learningmodule neer kan zetten. Of van wie verwacht wordt dat die de opzet gaat maken voor nieuwe e-learningmodules, als nieuwe taak binnen diens functie.

Niveau:
Voor deze training is geen voorkennis vereist.

Certificaat:
Aan het einde van de cursus krijg je een certificaat.

Inhoud van de Training Didactiek

Leerdoelen

Na deze cursus weet je: 

 • Wat de didactische achtergrond is die jij nodig hebt bij de ontwikkeling van e-learnings 
 • Hoe je de ontwikkeling van een e-learning aanpakt 
 • Hoe je een doelgroepanalayse maakt  
 • Hoe je de implementatie zo soepel mogelijk maakt 
 • Hoe je leerdoelen ontwikkelt 
 • Hoe je de inhoud van jouw e-learning bepaalt  
 • Hoe je vragen voor in de e-learning ontwikkelt  
 • Wat voor interacties en werkvormen je in jouw e-learning kunt gebruiken  
 • Waar je rekening mee moet houden als je video’s wilt inzetten 
 • Hoe je je design kunt benutten voor de optimale kennisoverdracht 
 • Hoe je feedback kunt inzetten tijdens het ontwikkelen van de e-learning 
 • Hoe je feedback kunt inzetten binnen jouw e-learning voor de deelnemer 

Sessie 1

Algemene en online didactiek

Tijdens deze dag leer je op een interactieve manier over didactiek en online didactiek. Door middel van casussen en opdrachten leer je waar je op moet letten tijdens het overdragen van kennis in jouw e-learnings. Je krijgt handvatten mee die je kunt gebruiken in de verdere uitwerkingen van jouw e-learnings. Dit zorgt ervoor dat de effectiviteit van jouw e-learning wordt verhoogd!

Sessie 2

Projectaanpak

Tijdens deze dag leer je hoe je een e-learning ontwikkeld. Hoe pak je een e-learning aan? Het ontwikkelen van een e-learning kent 4 fases: analyseren, ontwerpen, ontwikkelen en implementeren.

Door middel van opdrachten leer je het belang en de werking van deze 4 fases kennen. Dit zorgt ervoor dat je efficiënt aan de slag kunt en niets over het hoofd ziet bij de ontwikkeling van jouw e-learning.

Sessie 3

Doelgroep en implementatie

Tijdens deze dag leer je op een interactieve manier over didactiek en online didactiek. Door middel van casussen en opdrachten leer je waar je op moet letten tijdens het overdragen van kennis in jouw e-learnings. Je krijgt handvatten mee die je kunt gebruiken in de verdere uitwerkingen van jouw e-learnings. Dit zorgt ervoor dat de effectiviteit van jouw e-learning wordt verhoogd!

Sessie 4

Leerdoelen ontwikkelen + content bepalen

Tijdens deze dag leer je hoe je leerdoelen ontwikkelt. Leerdoelen zet je in om je e-learning zo concreet en helder mogelijk te maken. Het is daarom nodig om leerdoelen te ontwikkelen. Hiernaast leer je tijdens deze dag hoe je de inhoud van jouw e-learning bepaalt.

Sessie 5

Ontwikkelen van vragen + werkvormen in interacties

Om je e-learning interactief te maken zijn vragen cruciaal. Tijdens deze training leer je hoe je goede vragen kunt maken om jouw e-learning interactief te maken.

Sessie 6

Video’s & design

Om je e-learning interactief te maken kun je gebruik maken van video’s. Tijdens deze dag gaan we in op de didactiek achter video’s en animaties. Daarnaast krijg je handvatten mee voor het design van jouw e-learning. Want ook het design heeft invloed op het leerproces van de deelnemer.

Sessie 7

Goede feedback geven

Feedback is nodig om je e-learning en de kennisoverdracht die je wilt laten plaatsvinden te verbeteren.Tijdens deze dag leer je hoe je feedback kunt inzetten tijdens de ontwikkeling van de e-learning. Daarnaast leer je hoe je feedback kunt inzetten binnen jouw e-learning om de kennisoverdracht naar de deelnemer te vergroten.

Schrijf je in voor de training Didactiek Opleiding

Startdatum volgende cursus: 1 oktober 2024

Locaties

Den Haag (Hoofdkantoor)
Lange Vijverberg 9a
2513 AC Den Haag
T 085 – 0655340

Locaties op afspraak

Utrecht
Arthur van Schendelstraat 650
3511 MJ Utrecht

Rotterdam
Westblaak 180
3012 KN Rotterdam

NRTO Keurmerk

Wij zijn lid van de NRTO, de brancheorganisatie van onderwijs-, opleidings- en trainingsaanbieders. Hier vind je de NRTO Gedragscode en hier vind je onze klachtenprocedure.

Socials

© E-learning Training 2007-2024

Je inschrijving is succesvol ontvangen!

Ja, ik wil een trial!

Laat hier je gegevens achter om toegang te krijgen tot onze gratis proefperiode voor Easygenerator.

Ja, ik wil een LMS!

Laat hier je gegevens achter en we zetten jouw persoonlijke LMS voor je op binnen 1 werkdag. Je start met de gratis versie die altijd beschikbaar blijft!