Learning Management Systeem (LMS)

Beheer je trainingen

Wil je meerdere trainingen gaan aanbieden voor medewerkers of klanten? Of heb je al een wirwar aan modules op verschillende plekken en wil je het overzicht terug? Een LMS (Learning Management System of leermanagementsysteem) is een overkoepelend platform waarmee je je cursussen kunt beheren. Ook kun je het leerproces van je deelnemers volgen. Je krijgt inzicht in wie welke cursus volgt en wat hun voortgang is. 

Je kunt een LMS niet alleen gebruiken voor e-learningmodules, maar ook voor blended leertrajecten of klassikale trainingen. 

Waarom een LMS?

Train je medewerkers

Wil jij binnen je organisatie een training breed uitrollen? Of juist heel gericht aan een groep medewerkers aanbieden? Alle cursussen – van onboarding tot softwaretraining – kun je aanbieden via een eenvoudig te beheren LMS. Zo zorg je dat al je medewerkers de kennis opdoen en vaardigheden ontwikkelen die zij nodig hebben in de werkpraktijk. 

Verkoop trainingen 

Ben je een trainer of ondernemer die zijn kennis wil verspreiden? Je kunt een LMS gebruiken om jouw eigen trainingen aan te bieden aan je doelgroep. Verkoop losse modules of cursuspakketten via een eenvoudig te beheren LMS. Die zetten wij zo voor je op.

Wat kan een LMS?

Alle voordelen op een rij

Je kunt ervoor kiezen om alle cursussen in je LMS aan te bieden in een catalogus. In de catalogus ziet de gebruiker een overzicht van alle beschikbare cursussen. 

In een LMS kun je op vele manieren gebruik maken van automatische mails. Je kunt werknemers een herinnering sturen als ze een training nog niet afgerond hebben of al lang niet meer zijn ingelogd. Ook kun je bijvoorbeeld nieuwe werknemers automatisch uitnodigen voor een cursus. 

In een LMS kun je leerpaden aanmaken, waardoor de cursist automatisch meerdere trainingen na elkaar volgt. Zo kun je een onboarding-traject voor nieuwe medewerkers starten met een kennismakingswebinar, gevolgd door een e-learning en een praktijkopdracht of toets.  

Voeg opdrachten of toetsen toe om de kennis van de cursist de toetsen. Je kunt dit aan het einde van een cursus doen, als voorwaarde voor het succesvol afronden. Toetsing kan ook voorafgaand aan een training. Zo bepaal je het instapniveau van een cursist en bepaal je welke module hij/zij moet volgen. 

Door rapportages krijg je inzicht hebt in de voortgang hebt van de deelnemers. In een oogopslag zie je wie bezig is met een cursus, wie een cursus heeft afgerond en wie er nog moet beginnen. Ook heb je inzicht in de manier waarop een cursus wordt gedaan. Zo geven toetsresultaten inzicht in hoeverre de inhoud door de medewerkers wordt beheerst – en bijvoorbeeld aan welk onderdeel er extra aandacht besteed moet worden. 

Je kunt certificaten aanmaken, die een deelnemer ontvangt na het succesvol afronden van een cursus. Zo kan de cursist aantonen dat hij/zij over de benodigde kennis en vaardigheden beschikt.  

Als je een kalender toevoegt aan je LMS, kunnen de gebruikers zien wanneer webinars plaatsvinden of opleidingen startenZe kunnen ook zien of er nog plek is voor een training en zichzelf inschrijven. 

Binnen een LMS kun je deelnemers indelen in groepen. Dit kunnen groepen zijn voor alle werknemers van een afdeling, of cursisten die op hetzelfde moment starten met een opleiding. Groepen kun je één keer berichten sturen, uitnodigen voor een module of aan leerpaden toewijzen. Ook kun je rapportage van een hele groep opvragen, zodat je in een oogopslag ziet hoe het leerproces van de groep ervoor staat. 

In een LMS vormen deelnemers een community. Ze kunnen discussies starten met hun mede-cursisten en vragen stellen aan elkaar of de docent.

Gamification is het toevoegen van game-elementen aan het leerproces. In een LMS kun je een puntensysteem of badges toevoegen om medewerkers te motiveren. Zo stimuleer je de leercultuur binnen je organisatie. 

Vrouw maakt gebruik van VR in e-learning, en LMS

TalentLMS

TalentLMS omgeving voor gebruiker

Wij werken met TalentLMS. Dit LMS is namelijk makkelijk in het gebruik en je hoeft geen studie te volgen om ermee te leren werken. Er zijn veel mogelijkheden om alles aan te passen naar jouw wensen, maar het systeem blijft in de basis eenvoudig. 

Deze software biedt naast bovenstaande voordelen ook integraties met andere applicaties, zoals Trello, Slack en MailChimp. Daarnaast heeft TalentLMS een mobiele app. Daardoor kunnen e-learnings ook goed op smartphone en tablet gevolgd kunnen worden. 

Hoe gaat een LMS implementatie?

 • 1
  Kennismaking
  Tijdens een uitgebreide kennismaking brengen we samen de huidige en gewenste situatie in kaart.
 • 2
  Inrichten LMS
  We zetten een LMS-omgeving voor je op om zelf TalentLMS te ervaren. Daarnaast geven we altijd een training, zodat je het LMS zelf kunt beheren en optimaal inzet voor jouw organisatie.
 • 3
  Implementatie LMS
  We helpen je met de implementatie en het live zetten van jouw e-learningmodules. Daarnaast geven we je op advies over de uitrol van het nieuwe leerplatform binnen jouw organisatie, zodat je gelijk een vliegende start hebt!

Mobile learning platform

Op zoek naar een aanvulling op je online trainingen, voor mobiel en flexibel leren? Dan is het mobile learning platform TalentCards misschien iets voor jouw bedrijf.

Met TalentCards maak je eenvoudig quizjes, werkinstructies en andere bite-sized micro-learning. Handig voor medewerkers die veel onderweg zijn en just-in-time op de werkvloer willen leren.

De voordelen van E-learning Training:

Talk_Icoontje-03

Persoonlijk

Je zit altijd met dezelfde personen aan tafel. Vanaf het eerste gesprek tot ontwerp, ontwikkeling en uitvoering. 

Illustratie tandwieltjes: proces en organisatie

Praktisch

We begrijpen jouw content en stellen de juiste vragen.
De training staat dicht bij de (werk)praktijk van de deelnemers.

Puzzel_Icoontje-02

Maatwerk

Elk vraagstuk is anders, dat vereist maatwerk. Een unieke oplossing, didactisch onderbouwd en passend bij jouw ambitie.

Meer weten?
Maak een afspraak voor jouw LMS

We gaan graag met je rond de tafel zitten om jouw wensen omtrent het LMS te bespreken. Daarna kun je meteen gratis aan de slag met 5 gebruikers en 10 cursussen in je eigen LMS-omgeving.

Aan het werk met een LMS

Ja, ik wil een LMS!

Laat hier je gegevens achter en we zetten jouw persoonlijke LMS voor je op binnen 1 werkdag. Je start met de gratis versie die altijd beschikbaar blijft!