Logo E-learning Training

085 – 0655340

een wit grafisch element bij elearning training

Klantcase:
HVC Asbest

Hoe zorg je ervoor dat medewerkers weten wat asbest is, wat de gevaren zijn en hoe ze hiermee om moeten gaan?

HVC logo

Introductie

Hoe kan je de veiligheid verbeteren voor medewerkers van het afvalbrengstation?

HVC is verantwoordelijk voor het duurzaam afvalbeheer van haar aandeelhouders (gemeenten en waterschappen uit Noord-Holland, Zuid-Holland, Flevoland en Friesland). HVC zet zich in om zoveel mogelijk afval te scheiden zodat grondstoffen opnieuw kunnen worden gebruikt.

HVC e-learning
schaduw element e-learning training

De uitdaging

Medewerkers van het afvalbrengstation (ABS) krijgen wisselend te maken met asbest. HVC is één van de weinige plekken voor particulieren waar asbest naartoe gebracht kan worden. Asbest is een gevaarlijke stof waar voorzichtig mee moet worden omgegaan. Om het proces veiliger te maken is daarom een e-learning ontwikkeld met daarin de gevaren van asbest, maar vooral ook scenario’s over de omgang met asbest. Wat moet je doen als je asbest aantreft in een container of bij de inzameling in de wijk? Of wat moet je doen als het niet goed verpakt is?

Asbest miniquiz
schaduw element e-learning training
schaduw element e-learning training

De oplossing

Samen met HVC hebben we een interactieve e-learning ontwikkeld. In de module loopt de deelnemer mee met een ervaren medewerker. Met een 360° camera is het net alsof je op het afvalbrengstation staat. Aan de hand van verschillende scenario’s leert de deelnemer omgaan met asbest. Daarnaast zitten er meerdere speelse elementen in om ook de herkenning van asbest te verbeteren. Vind jij alle asbest die door de e-learning heen is verstopt? Haal jij alle punten in de asbest miniquiz?

"Bij een praktische doelgroep hoort een praktische e-learning, met veel visuals, video’s en interacties zodat informatie goed blijft hangen."

We duiken het afvalbrengstation (ABS) in met 360º foto's

schaduw element e-learning training

De aanpak

Samen met de klant is de content bepaald en zijn de afbeeldingen en video’s ontwikkeld. Zo sluit de e-learning aan op de wens van de klant en de doelgroep.

Wie hebben eraan gewerkt?

Lotte van den Ouden E-learning training

Lotte van den Ouden

Learning Consultant

Denise Koopmans - E-learning Training

Denise Koopmans

Learning Consultant

Step Elgersma - E-learning Training

Step Elgersma

E-learning ontwikkelaar

Het resultaat

Samen met het team van HVC hebben we in co-creatie een speelse en effectieve leeroplossing neergezet. Met herkenbare situaties, leren medewerkers nu hoe veilig met asbest om te gaan. 

We hebben de doelgroep betrokken bij het ontwerp en medewerkers van HVC spelen de hoofdrol in de video’s. Zij zijn uiteindelijk de experts en weten met passie over hun werk te vertellen, en dat zie je!

Annemarie Rebel - e-learning Training
schaduw element e-learning training

Locaties

Den Haag (Hoofdkantoor)
Lange Vijverberg 9a
2513 AC Den Haag
T 085 – 0655340

Locaties op afspraak

Utrecht
Arthur van Schendelstraat 650
3511 MJ Utrecht

Rotterdam
Westblaak 180
3012 KN Rotterdam

NRTO Keurmerk

Wij zijn lid van de NRTO, de brancheorganisatie van onderwijs-, opleidings- en trainingsaanbieders. Hier vind je de NRTO Gedragscode en hier vind je onze klachtenprocedure.

Socials

© E-learning Training 2007-2024

Je inschrijving is succesvol ontvangen!

Ja, ik wil een LMS!

Laat hier je gegevens achter en we zetten jouw persoonlijke LMS voor je op binnen 1 werkdag. Je start met de gratis versie die altijd beschikbaar blijft!