Logo E-learning Training

085 – 0655340

een wit grafisch element bij elearning training

Klantcase:
Gemeente Amsterdam

Een e-learning diversiteit en inclusie voor Gemeente Amsterdam als onderdeel van het gestandaardiseerd werving- en selectieproces.

Logo gemeente amsterdam

Introductie

Hoe kan Gemeente Amsterdam diversiteit en inclusie toepassen bij werving en selectie ?

Inclusie en diversiteit is een actueel en belangrijk onderwerp. Gemeente Amsterdam is een grote gemeente met een diverse bevolking. Om te zorgen dat deze diversiteit voldoende terug te zien is binnen de gemeente is er een gestandaardiseerd werving- en selectieproces opgesteld. Alle medewerkers kunnen een keer in de selectiecommissie terecht komen.

Gemeente Amsterdam - E-learning DEI
schaduw element e-learning training

De uitdaging

Iedereen geeft een eigen invulling aan het selectieproces. Daarnaast heeft iedereen te maken met (onbewuste) vooroordelen en deze hebben invloed op de werving en selectie. Om dit bewustzijn te vergroten en bekend te raken met het selectieproces is deze e-learning opgesteld.

schaduw element e-learning training
schaduw element e-learning training

De oplossing

Samen met Gemeente Amsterdam hebben we een interactieve e-learning ontwikkeld. In deze e-learning leert de medewerker wat het effect is van vooroordelen op henzelf en de kandidaat. Daarnaast leert de medewerker hiermee om te gaan. Dit gebeurt aan de hand van het doorlopen van een daadwerkelijk selectieproces. De medewerker maakt hierin zelf keuzes en ziet de gevolgen ervan.

"Elk onderdeel is zo uitgewerkt dat de medewerkers niet alleen kennis opdoen, maar ook praktische vaardigheden ontwikkelen die direct toepasbaar zijn."

Leren door reflecteren en ervaren:

E-learning diversiteit en inclusie
schaduw element e-learning training

De aanpak

De module is opgeknipt in meerdere hoofdstukken. Het eerste hoofdstuk richt zich op de bewustwording. Daarna volgt het opstellen van functie-eisen en vacatureteksten. Uiteindelijk volgt de medewerker een selectiegesprek en kiest de medewerker de meest geschikte kandidaat.

Wie hebben eraan gewerkt?

Quirine de Haan

Quirine de Haan

Learning Consultant

Lotte van den Ouden E-learning training

Lotte van den Ouden

Learning Consultant & Toetsdeskundige

Denise Koopmans - E-learning Training

Denise Koopmans

Learning Consultant & Trainer

Step Elgersma - E-learning Training

Step Elgersma

Animator

Het resultaat

Een uniek aspect van onze aanpak is de nauwe samenwerking met het projectteam van de Gemeente Amsterdam en de directe betrokkenheid van mensen uit de doelgroep tijdens de ontwikkelfase. Door deze inclusieve aanpak hebben we gezorgd voor een training die niet alleen aansluit bij de behoeften van de Gemeente, maar ook naadloos aansluit bij de verwachtingen en uitdagingen van de medewerkers.

Annemarie Rebel - e-learning Training
schaduw element e-learning training

Locaties

Den Haag (Hoofdkantoor)
Lange Vijverberg 9a
2513 AC Den Haag
T 085 – 0655340

Locaties op afspraak

Utrecht
Arthur van Schendelstraat 650
3511 MJ Utrecht

Rotterdam
Westblaak 180
3012 KN Rotterdam

NRTO Keurmerk

Wij zijn lid van de NRTO, de brancheorganisatie van onderwijs-, opleidings- en trainingsaanbieders. Hier vind je de NRTO Gedragscode en hier vind je onze klachtenprocedure.

Socials

© E-learning Training 2007-2024

Je inschrijving is succesvol ontvangen!

Ja, ik wil een LMS!

Laat hier je gegevens achter en we zetten jouw persoonlijke LMS voor je op binnen 1 werkdag. Je start met de gratis versie die altijd beschikbaar blijft!