Logo E-learning Training

085 – 0655340

een wit grafisch element bij elearning training

Klantcase:
Online procestraining

Hoe kan Transdev Nederland haar medewerkers informeren over de meldprocedure misstanden (klokkenluiden)? Via een online procestraining! Lees verder hoe wij deze e-learning samen met hen hebben ontwikkeld.

Logo van Transdev Nederland gebruikt in hun online procestraining e-learning

Introductie

Wat doe je als je geconfronteerd wordt met niet-integer gedrag van een collega?

Transdev Nederland is één van de grootste mobiliteitsbedrijven van Nederland. Ze zijn actief onder bekende merken als Connexxion, Hermes en Witte Kruis met bussen, treinen, taxi’s en ambulances.

Transdev Nederland wil al haar medewerkers op de hoogte brengen over de Meldprocedure Misstanden (klokkenluiden). We hebben samen een e-learning module gebouwd om alle medewerkers hierover te informeren. 

Chaffeur transdev nederland in online procestraining e-learning module
schaduw element e-learning training

De uitdaging

Transdev Nederland neemt continu stappen om een integere en eerlijke werkplek te zijn, waar iedere werknemer zich veilig kan uiten. Als medewerkers tegen situaties aanlopen die niet-integer lijken, dan moeten medewerkers weten wat ze kunnen doen. De Meldprocedure Misstanden (klokkenluiden) geeft handvatten om deze situaties bespreekbaar te maken en te melden. De e-learning module wijst je de weg door de Meldprocedure Misstanden.

De doelstelling van het project was het informeren van alle medewerkers over de toegankelijkheid van het bespreken en melden. Want dit is essentieel voor een veilige werkplek!

Voor de aanvang van dit project had Transdev Nederland nog niet de expertise in huis om de inhoud van de procedure om te zetten in een leeroplossing. De wens was om de e-learning op hun eigen LMS te hosten.

Online procestraining e-learning module over klokkenluiden procedure
schaduw element e-learning training
schaduw element e-learning training

De oplossing

We hebben een korte, text-based module ontwikkeld voor alle medewerkers. Deze vorm zorgt ervoor dat de procedure helder overgebracht kan worden. Om de module goed te laten aansluiten op de praktijk, leverde Transdev meerdere praktijkvoorbeelden en quizvragen aan. Onze rol was om de informatie optimaal te structureren voor de online procestraining.

Vervolgens hebben wij op basis van de huisstijl van Transdev een template ontwikkeld om alle inhoud ook op een visueel aantrekkelijke manier over te brengen aan de medewerkers.

"Nadat we het team van Transdev Nederland hebben getraind, zijn ze nu in staat om zelf e-learning oplossingen te ontwikkelen met het nieuwe Transdev-template."

Leren door praktijkvoorbeelden en quizvragen:

Transdev chaffeur in online procestraining gemaakt door e-learning training
schaduw element e-learning training

De aanpak

Samen met de inhoudsspecialist en het human resource development (HRD) team, hebben we de inhoud verfijnd en scherper ingestoken. Hierna hebben we elke stap van het proces samen doorlopen: van templatedesign tot de uiteindelijke revisies voor het eindproduct.

Het team

E-learning ontwikkelaar bij E-learning Training

Sipke Bontekoe

E-learning Ontwikkelaar

Denise Koopmans - E-learning Training

Denise Koopmans

Learning Consultant & Trainer

Step Elgersma - E-learning Training

Step Elgersma

Animator

Het resultaat

We hebben een goede relatie opgebouwd met het HRD team van Transdev Nederland. Ze hebben deelgenomen aan onze trainingen om voortaan ook meer in-house te ontwikkelen, met onze coaching als ondersteuning. Hierbij gebruiken zij templates die wij voor hen hebben gemaakt.  

De e-learning Meldprocedure Misstanden gaat over een paar weken live, dan kunnen we gaan meten of ons gezamenlijke product het doel behaalt, namelijk dat alle medewerkers weten wat ze kunnen doen als ze niet-integer gedrag tegenkomen. Hierdoor verzekert Transdev Nederland een veilige werkplek voor iedereen!

Benieuwd of wij de juiste partner zijn voor jouw project? Laten we daar samen achter komen! Plan hier een vrijblijvende afspraak:

Annemarie Rebel - e-learning Training
schaduw element e-learning training

Locaties

Den Haag (Hoofdkantoor)
Lange Vijverberg 9a
2513 AC Den Haag
T 085 – 0655340

Locaties op afspraak

Utrecht
Arthur van Schendelstraat 650
3511 MJ Utrecht

Rotterdam
Westblaak 180
3012 KN Rotterdam

NRTO Keurmerk

Wij zijn lid van de NRTO, de brancheorganisatie van onderwijs-, opleidings- en trainingsaanbieders. Hier vind je de NRTO Gedragscode en hier vind je onze klachtenprocedure.

Socials

© E-learning Training 2007-2024

Je inschrijving is succesvol ontvangen!

Ja, ik wil een LMS!

Laat hier je gegevens achter en we zetten jouw persoonlijke LMS voor je op binnen 1 werkdag. Je start met de gratis versie die altijd beschikbaar blijft!