Logo E-learning Training

085 – 0655340

een wit grafisch element bij elearning training

Animaties

Hoe maak je e-learning aantrekkelijk en levendig? Met animaties! Een heldere visualisatie van de leerstof en een professionele voice-over.

Waarom animaties in e-learning?

Het doel van een e-learning is om deelnemers te prikkelen en hen iets te leren. Hierbij helpt het als je de module aantrekkelijk en levendig maakt. Dit kan je bereiken met behulp van animaties. Hier maak je de leerstof visueel en voeg je een professionele voice-over toe om de stof tot leven te brengen. Daar wordt leren niet alleen leuker, maar ook een stuk makkelijker en efficiënter van.

Animatie op beeldscherm. Hier maak je de leerstof visueel en voeg je een professionele voice-over toe om de stof tot leven te brengen

Twee soorten animaties

Maak precies wat jij voor ogen hebt, met de animaties die wij speciaal voor jou maken. Als je al iets voor je ziet, dan brianstormen we samen over hoe het er uit komt te zien. Maar wij kunnen ook een creatief voorstel doen. Wij zorgen er voor dat de animatie aansluit bij jullie visie! We leveren animaties in twee vormen.

Animaties maken e-learning levendig

Vorm 1

De eerste vorm is simpel geanimeerd. Een klein aantal elementen springen naar voren of maken een simpele beweging. De achtergrond blijft rustig in grijstinten.

Animaties gebruiken in e-learning brengt het tot leven

Vorm 2

In de tweede vorm komt het geheel volledig tot leven. De personages hebben een persoonlijkheid met gezichtsuitdrukkingen en andere stem dan de voice-over. Het geheel speelt zich af in een complete ruimte.

Wanneer gebruik je het?

Een animatie komt in veel verschillende scenario’s goed van pas. Stel je bijvoorbeeld voor dat je een nieuw product aan je team moet uitleggen. In plaats van een saaie PowerPoint slide met een hele lap tekst er op, kan je er een animatie van maken. Zo krijgen je collega’s of medewerkers binnen enkele minuten een helder beeld van het product en kunnen ze het in actie zien. Op deze manier begrijpen ze meteen hoe het werkt.

Andere voorbeelden zijn:

  • Bedrijfstrainingen: Maak belangrijke (maar soms ook droge) informatie zoals bedrijfsprocessen, beleid en procedures interessant met animaties!
  • Gezondheidszorg: Visualiseer een chirurgische procedure, de van anatomie van het lichaam of de werking van een medisch apparaat.
  • Technische training: Leg complexe machines, IT software of nieuwe bedrijfssystemen duidelijk uit door ze in een visueel jasje te steken.

De waarde van animaties

Projecten

Hoe gaan we te werk?

Analyse & Voorstel

Tijdens een uitgebreide kennismaking brengen we de huidige en gewenste situatie samen in kaart. We doen een voorstel voor een ontwerp op basis van deze analyse en onze didactische kennis.

Ontwikkeling

Nu gaan we aan de slag met de ontwikkeling van jullie nieuwe e-learning. Natuurlijk zijn er tussentijds genoeg feedbackmomenten.

Implementatie

Wanneer de e-learning ontwikkeld is, wordt deze uitvoerig met jou besproken. Pas als je helemaal tevreden bent, starten we de uitrol binnen de organisatie.

Ontdek wat ons uniek maakt:

Partner in online leren

Ben je op zoek naar een echte samenwerking, waarbij je betrokken wordt bij alle keuzes in het proces? Dan zijn wij de partner die je nodig hebt. Je werkt samen met een enthousiast projectteam dat van korte lijntjes houdt en zich flexibel opstelt. Zo weet je zeker dat het eindresultaat voldoet aan al je wensen.

Effect op de werkvloer

Je wilt dat de leeroplossing daadwerkelijk effect heeft in de praktijk, zoals goed ingewerkte medewerkers of gemotiveerde adviseurs met productkennis. Dan heb je een leeroplossing nodig die aansluit bij de doelgroep en voorbeelden bevat uit de werkpraktijk. Een didactisch verantwoorde leeroplossing op maat, die vind je bij ons.

Alles onder één dak!

Je vindt bij ons alle expertise die nodig is voor jouw leeroplossing. Van onderwijskundige kennis tot grafische vormgeving. Schakelen tussen verschillende partijen is dus niet nodig. Dat is wel zo makkelijk! Laat je alles uit handen nemen of doe je het liever zelf? Jij bepaalt!
schaduw element e-learning training
schaduw element e-learning training
schaduw element e-learning training
Like icoon, duim omhoog e-learning training

Wat kan je van ons verwachten?

Volgens ons zit de succesformule voor e-learning in de samenwerking. Wij hebben kennis van leren, jij hebt kennis van de inhoud. Dat vormt een sterk team!

Locaties

Den Haag (Hoofdkantoor)
Lange Vijverberg 9a
2513 AC Den Haag
T 085 – 0655340

Locaties op afspraak

Utrecht
Arthur van Schendelstraat 650
3511 MJ Utrecht

Rotterdam
Westblaak 180
3012 KN Rotterdam

NRTO Keurmerk

Wij zijn lid van de NRTO, de brancheorganisatie van onderwijs-, opleidings- en trainingsaanbieders. Hier vind je de NRTO Gedragscode en hier vind je onze klachtenprocedure.

Socials

© E-learning Training 2007-2024

Ja, ik wil een trial!

Laat hier je gegevens achter om toegang te krijgen tot onze gratis proefperiode voor Easygenerator.

Je inschrijving is succesvol ontvangen!

Ja, ik wil een LMS!

Laat hier je gegevens achter en we zetten jouw persoonlijke LMS voor je op binnen 1 werkdag. Je start met de gratis versie die altijd beschikbaar blijft!