Online Storyline training

Wil jij zelf aan de slag met het maken van e-learning? Dat kan! Gewoon vanachter je computer. Of je nu wilt beginnen met e-learning ontwikkelen, of je skills nog verder wilt ontwikkelen: wij hebben de training voor jou!

Zowel onze beginnerstraining als onze advanced training bieden we online aan. In kleinschalige en persoonlijke webinars leer jij zelf de kneepjes van het vak.

Online of fysiek? Het kan allebei!

Onze online en fysieke trainingen zijn inhoudelijk hetzelfde. In alle trainingen krijg je persoonlijke begeleiding en heb je alle mogelijkheid om vragen te stellen. De online training is vooral heel handig om reistijd te beperken. 

Onze online trainingen

Basic

Tijdens de training gaan we hands-on aan de slag in Articulate Storyline, een programma dat veel wordt gebruikt door professionals in e-learning. Je leert allereerst hoe jij zelf een didactisch verantwoord cursusontwerp schrijft. Vervolgens bouwen we samen direct je cursus op in Storyline. 

Advanced

Je hebt al ervaring met het maken van e-learning in Articulate Storyline, maar je wilt jouw kennis verbreden. Daar kan onze Advanced Storyline Training jmee helpenBinnen een cursusdag duiken we dieper de software in. Er is zó veel mogelijk!

Cursusinhoud

Alle belangrijke onderwerpen rondom e-learning en Storyline komen aan bod. Denk aan structuur, taalgebruik, interactie, activatie, toetsing, audio, vormgeving en omvang. Maar ook didactiek. Hoe leren mensen en hoe past je dit toe in een cursus? De praktische tips en trucs zorgen ervoor dat jij zelf e-learningmodules kan gaan ontwikkelen. 

Alle didactische kennis en technische vaardigheden kan je later ook toepassen om andere modules te maken. Je houdt dus niet alleen een mooie module over aan deze Storyline Training, maar je kunt er nog heel lang de vruchten van plukken. 

Cursusinhoud

We besteden aandacht aan variabelen en sliders, aan animaties en motion pathsBenieuwd naar speelse interacties om je cursisten gemotiveerd te houden? We leren hoe je gamification kunt toepassen in je module. Bijvoorbeeld door een codewoord of bingokaart als spelelement toe te voegen. Ook krijg je extra design tips, zodat je module een lust voor het oog wordt. 

Verder is er veel ruimte voor eigen invulling. Heb je specifieke vragen? Wij gaan ze samen beantwoorden! 

Leerdoelen

Na het volgen van de training kun je zelfstandig: 

 • leerdoelen opstellen; 
 • een effectieve cursusstructuur en inhoud bepalen;
 • de look en feel van een module opbouwen; 
 • een interactief menu en navigatie maken; 
 • activerende vragen en andere interacties ontwikkelen;
 • voice-overs en andere audio toevoegen;
 • een quiz maken, inclusief resultaten;
 • een module publiceren.

Leerdoelen

Na het volgen van de training kun je de volgende elementen toepassen in je e-learningcursus, in Articulate Storyline: 

 • variabelen
 • sliders
 • motion paths 
 • animaties
 • spelelementen

Doelgroep: iedereen die e-learning wil ontwikkelen in Articulate Storyline
Groepsomvang: min. 2 en max. 5 deelnemers, waardoor er veel tijd is voor individuele begeleiding
Vereiste voorkennis: geen – kennis van Microsoft PowerPoint helpt, maar is niet noodzakelijk 
Duur: 6 webinars van 2 uur
Studiebelasting: 20 uur
Studiemateriaal: handleiding en werkboek inbegrepen; zorg zelf voor een laptop en een licentie of gratis trial van Articulate Storyline
Toetsing: geen examen
Tarief: 999 excl btw

Doelgroep: iedereen die complexe e-learning wil ontwikkelen in Articulate Storyline
Groepsomvang: min. 2 en
max. 5 deelnemers, waardoor er veel tijd is voor individuele begeleiding 
Vereiste voorkennis: basisvaardigheden in Articulate Storyline: je kunt werken met triggers, states, layers, vragen en quizzen, en een module publiceren
Duur:
2 webinars van 2 uur

Studiebelasting: 6 uur
Studiemateriaal: handleiding en werkboek inbegrepen; zorg zelf voor een laptop en een licentie of gratis trial van Articulate Storyline
Toetsing: geen examen
Tarief: €499 excl btw

Trainingsdata

Op onderstaande momenten start er een nieuwe online Basic Storyline Training. Op elke dag van de training volg je één webinar van twee uur.

We plannen deze data nog in!

Training op aanvraag

Vul het contactformulier onderaan deze pagina in als je geïnteresseerd bent in de online Advanced Training. Of mail direct met onze trainers (trainingen@elearningtraining.nl).

Een keertje afwezig? Geen probleem!

Kun je er een van de trainingsdata niet bij zijn? Dat hoeft geen probleem te zijn. We nemen de training op, zodat je die op een ander moment kunt terugkijken. Zo blijf je bij de les! Daarnaast zijn onze trainers ook buiten de webinars om bereikbaar voor vragen.

Voorbereiding

Zorg voor een goede internetverbinding en een stille ruimte waar je ongestoord de training kan volgen.

Zorg dat Articulate Storyline op je laptop geïnstalleerd is voor aanvang van de training. Je kunt een gratis trial van 60 dagen aanvragen. 

Schrijf je in voor deze training