Logo E-learning Training

085 – 0655340

E-learning steeds interessanter voor bedrijfsopleiders

Er gaat steeds meer geld op in online opleidingen. Uit onderzoek van de E-learning Monitor blijkt dat in het afgelopen jaar 3,6 miljoen Nederlanders één of meer online opleidingen hebben gevolgd. In totaal werd hier €3,8 miljard aan besteed. Steeds vaker worden de kosten voor zo’n online opleiding betaald door de werkgever. Interessant dus voor bedrijfsopleiders.

Investering 

Het gemiddelde bedrag dat per persoon aan een online opleiding werd besteed was €1.036. Daarbij besteedden de 35 tot 49-jarigen gemiddeld het meest (€1.567), gevolgd door de 18 tot 34-jarigen (€900). De 50-plussers besteedden gemiddeld het minst, namelijk €648.  

grafiek uitgaven online opleidingen / e-learning in 2021 per leeftijdsgroep

Financiering 

54% van de online opleidingen werd afgelopen jaar gefinancierd door de werkgever. Maar daarnaast investeert ook de consument graag in deze persoonlijke ontwikkeling. 39% van de online opleidingen werd namelijk betaald door de consument zelf.  

Bedrijfsopleiders 

Er wordt dus steeds meer geïnvesteerd in online opleidingen en er is voldoende vraag naar deze manier van leren. Als opleider kun je hierop inspelen door gebruik te maken van online leeroplossingen. Denk bijvoorbeeld aan instructievideo’s en e-learning. Maar daarnaast kun je ook gebruik maken van een combinatie met klassikale training, een blended leertraject. 

Wil je hier eens over sparren? Plan direct een (online) kennismaking in onze agenda!

Van gedachte wisselen?

Kom sparren over jouw leervraag, leeroplossing op maat, e-learning, en onderwijkskundig advies, leercultuur.
We vinden het altijd leuk om van gedachte te wisselen! Kom gezellig langs op een van onze 3 locaties!
Like icoon, duim omhoog e-learning training

Wat kan je van ons verwachten ?

Volgens ons zit de succesformule voor e-learning in de samenwerking. Wij hebben kennis van leren, jij hebt kennis van de inhoud. Dat vormt een sterk team!

Locaties

Den Haag (Hoofdkantoor)
Lange Vijverberg 9a
2513 AC Den Haag
T 085 – 0655340

Locaties op afspraak

Utrecht
Arthur van Schendelstraat 650
3511 MJ Utrecht

Rotterdam
Westblaak 180
3012 KN Rotterdam

NRTO Keurmerk

Wij zijn lid van de NRTO, de brancheorganisatie van onderwijs-, opleidings- en trainingsaanbieders. Hier vind je de NRTO Gedragscode en hier vind je onze klachtenprocedure.

Socials

© E-learning Training 2007-2024

Je inschrijving is succesvol ontvangen!

Ja, ik wil een LMS!

Laat hier je gegevens achter en we zetten jouw persoonlijke LMS voor je op binnen 1 werkdag. Je start met de gratis versie die altijd beschikbaar blijft!