E-learning steeds interessanter voor bedrijfsopleiders

E-learning Monitor: onderzoek van Multiscope, interessant voor bedrijfsopleiders

Leestijd: 2 minuten

Er gaat steeds meer geld op in online opleidingen. Uit onderzoek van de E-learning Monitor blijkt dat in het afgelopen jaar 3,6 miljoen Nederlanders één of meer online opleidingen hebben gevolgd. In totaal werd hier €3,8 miljard aan besteed. Steeds vaker worden de kosten voor zo’n online opleiding betaald door de werkgever. Interessant dus voor bedrijfsopleiders.

Investering 

Het gemiddelde bedrag dat per persoon aan een online opleiding werd besteed was €1.036. Daarbij besteedden de 35 tot 49-jarigen gemiddeld het meest (€1.567), gevolgd door de 18 tot 34-jarigen (€900). De 50-plussers besteedden gemiddeld het minst, namelijk €648.  

 

grafiek uitgaven online opleidingen / e-learning in 2021 per leeftijdsgroep

Financiering 

54% van de online opleidingen werd afgelopen jaar gefinancierd door de werkgever. Maar daarnaast investeert ook de consument graag in deze persoonlijke ontwikkeling. 39% van de online opleidingen werd namelijk betaald door de consument zelf.  

Bedrijfsopleiders 

Er wordt dus steeds meer geïnvesteerd in online opleidingen en er is voldoende vraag naar deze manier van leren. Als opleider kun je hierop inspelen door gebruik te maken van online leeroplossingen. Denk bijvoorbeeld aan instructievideo’s en e-learning. Maar daarnaast kun je ook gebruik maken van een combinatie met klassikale training, een blended leertraject. 

Wil je hier eens over sparren? Plan direct een (online) kennismaking in onze agenda!

Interessant? Kom koffie drinken!

Spreekt dit blog je aan? Wij bespreken graag jouw e-learning wensen in een (online) adviesgesprek. Zo komen we samen tot de ideale leeroplossing.

Plan meteen een afspraak in onze agenda.

Aan het werk met een LMS

Gerelateerde berichten