E-learning steeds interessanter voor bedrijfsopleiders

E-learning Monitor: onderzoek van Multiscope, interessant voor bedrijfsopleiders

Leestijd: 2 minuten

Er gaat steeds meer geld op in online opleidingen, , waaronder e-learning voor
bedrijven.
Uit onderzoek van de E-learning Monitor blijkt dat in het afgelopen jaar 3,6 miljoen Nederlanders één of meer online opleidingen hebben gevolgd. In totaal werd hier €3,8 miljard aan besteed. Steeds vaker worden de kosten voor zo’n online cursus op maat voor bedrijven betaald door de werkgever. Dit is interessant voor bedrijfsopleiders die e-learning modules willen ontwikkelen voor bedrijven.

Investering 

Het gemiddelde bedrag dat per persoon aan een online opleiding werd besteed was €1.036. Daarbij besteedden de 35 tot 49-jarigen gemiddeld het meest (€1.567), gevolgd door de 18 tot 34-jarigen (€900). De 50-plussers besteedden gemiddeld het minst, namelijk €648.  

grafiek uitgaven online opleidingen / e-learning in 2021 per leeftijdsgroep

Financiering 

54% van de online opleidingen, waaronder bedrijfsgerichte e-learningplatforms, werd afgelopen jaar gefinancierd door de werkgever. Maar daarnaast investeert ook de consument graag in deze persoonlijke ontwikkeling. 39% van de online opleidingen werd namelijk betaald door de consument zelf.  

Bedrijfsopleiders en E-learning 

Er wordt dus steeds meer geïnvesteerd in online opleidingen en er is voldoende vraag naar deze manier van leren. Als opleider kun je hierop inspelen door het ontwikkelen van e-learning modules voor bedrijven of gebruik te maken van een andere online leeroplossingen. Denk bijvoorbeeld aan instructievideo’s en e-learning. Maar daarnaast kun je ook gebruik maken van een combinatie met klassikale training, een blended leertraject. 

Wil je hier eens over sparren? Plan direct een (online) kennismaking in onze agenda!

Toekomst van E-Learning voor Bedrijven

Naarmate technologie blijft evolueren, worden online leerplatformen steeds geavanceerder. Organisaties die e-learning ontwikkelen voor bedrijven hebben nu toegang tot een scala aan hulpmiddelen om effectieve, boeiende en gepersonaliseerde leerervaringen te creëren. Dit varieert van interactieve video’s en game-gebaseerd leren tot kunstmatige intelligentie en learning analytics. Deze technologieën kunnen bedrijven helpen bij het personaliseren van de leerervaring, het verbeteren van de betrokkenheid van de leerlingen en het meten van de effectiviteit van hun e-learning programma’s.

Interessant? Kom koffie drinken!

Spreekt deze blog je aan? Wij bespreken graag jouw e-learning wensen in een (online) adviesgesprek. Zo komen we samen tot de ideale leeroplossing.

Plan meteen een afspraak in onze agenda.

Aan het werk met een LMS

Gerelateerde berichten