LMS leermanagementsysteem

Wat is een LMS?

Leestijd: 6 minuten

Door Kimberley Versluis-Ras en Annemarie Rebel

LMS betekent leer management systeem of Learning Management System. Kortgezegd is dit dus een systeem waarin je het leren en de ontwikkeling van je medewerkers kunt bijhouden. In een LMS kan je onder andere elearning modules toevoegen en kun je bijhouden wie welke elearning gevolgd heeft. Maar een LMS  beperkt zich niet tot online leren, je kan alle leeractiviteiten in je bedrijf koppelen aan het LMS. Zo creëer je een centrale plek waar je medewerkers kunnen leren en ontwikkelen. In dit blog vertel ik je hier meer over. Klik op de linkjes om naar een onderwerp te springen of scroll verder om alles te lezen.

 

Inhoud

Wat is een LMS?

Een LMS is een Leerplatform oftewel Learning Management Systeem. Een LMS is een website waarop je leeroplossingen aanbied aan deelnemers. De leeroplossingen die je in het LMS zet kunnen bijvoorbeeld E-learning modules zijn, dat zijn online trainingen die iemand op zijn eigen tempo online kan volgen. Je kunt in het LMS ook webinars aanbieden en deelnemers laten inschrijven voor een klassikale training.

Een LMS kun je dus zien als een online leerplatform die de centrale plek vormt binnen jouw organisatie voor alle leeroplossingen.

LMS voor je medewerkers

Je kunt een LMS gebruiken binnen een organisatie om leeroplossingen aan te bieden aan al je medewerkers. Het wordt ook vaak gezien als de Academy van de organisatie. Een LMS wordt vaak gebruikt binnen een organisatie zodat trainingen organisatie breed uitgerold kunnen worden. Zo kun je zorgen dat een nieuw product met een online training in het LMS door alle medewerkers gevolgd wordt en iedereen meteen weet wat de voordelen van dat product zijn.

In het LMS kun je dan zien wie de training allemaal voltooid heeft en je kunt ook zien of ze het begrepen hebben. Op die manier krijg je een goed inzicht in de leercultuur binnen je organisatie en zorg je ervoor dat de leercultuur ook actief wordt gehouden in de organisatie door alle medewerkers en managers hierbij te betrekken.

LMS om een training te verkopen

Je kunt een LMS gebruiken om een training online aan te bieden aan mensen binnen jouw doelgroep. Je kunt de trainingen aanbieden voor een vast prijs, voor een maandelijkse fee of gratis is natuurlijk ook mogelijk. Het LMS is dus eigenlijk de website waarop je de trainingen verkoopt en daarnaast ook ziet wie ze allemaal voltooid hebben en wat ze ervan geleerd hebben. Dat kun je allemaal zien met de rapportage functionaliteit.

Wat kun je met een LMS?

De functionaliteiten die je in een LMS kunt vinden zijn onder andere:

  • catalogus, om je online trainingen aan te bieden
  • rapportage, om te zien wie welke training gedaan heeft
  • leerpaden, om een combinatie van trainingen aan te bieden
  • kalender, voor deelnemers om te zien welke training ze in kunnen schrijven
  • groepen maken, zodat je iedereen in 1x kunt indelen in een cursus
  • automatische mails versturen, zodat jij dat niet handmatig hoeft te doen

Catalogus

In een LMS kun je een catalogus maken, hierin vind je alle online trainingen die je aan wilt bieden. Je kunt hier ook categorieën in maken, zodat je de training kunt bundelen per onderwerp. Je ziet in de catalogus op een overzichtelijke manier welke online cursussen er allemaal zijn en je kunt je inschrijven voor een cursus.

Rapportage met een LMS

Een van de belangrijkste functies in een LMS is toch wel de rapportage. Bij een goede rapportage kun je eigenlijk op een overzichtelijke manier zien wat er allemaal is gebeurd in het LMS. Je kunt bijvoorbeeld per groep zien of iedereen de cursus BHV voltooid heeft.

 

Je kunt in het LMS ook zien of iedereen bijvoorbeeld de cursus AVG afgerond heeft. Je kunt zien welke antwoorden er gegeven zijn in een bepaalde cursus en hoe lang mensen over de training gedaan hebben.

 

Met rapportage binnen een LMS kun je heel waardevolle informatie zichtbaar maken om de leercultuur binnen je organisatie meetbaar te maken.

 

Leerpaden in een LMS

In een LMS kun je ook leerpaden aanmaken, zodat iemand bijvoorbeeld voor onboarding eerst een kennismakingswebinar volgt, daarna een E-learning volgt over de visie en missie van het bedrijf en daarna een opdracht inlevert in het LMS over hoe je de visie van het bedrijf op jouw afdeling terug ziet. Het onboarding leerpad in het LMS wordt afgesloten met een webinar waarin je jouw ervaringen deelt van de eerste maand.

 

Kalender

In jouw LMS kun je een kalender toevoegen. Hierin kun je overzichtelijk zien als deelnemer welke online webinars er plaats vinden, wanneer een bepaalde training start en of er nog plekken zijn om je in te schrijven. Op deze manier kun je de inschrijvingen voor een training automatisch laten regelen door het LMS. Dit maakt de administratie voor de trainingsafdeling erg gemakkelijk.

 

Groepen maken in het LMS

Binnen een LMS kun je deelnemers indelen in groepen. Dit kunnen groepen zijn voor alle deelnemers die op een bepaalde datum starten met een training, bijvoorbeeld Coachopleiding September. Maar je kunt ook groepen maken van een bepaalde afdeling binnen een organisatie. Met groepen maak je de administratie binnen het LMS veel gemakkelijker.

 

Je kunt een groep bijvoorbeeld in 1 x een bericht sturen, aan een leerpad toevoegen of een E-learning module toekennen die de hele groep moet voltooien. Ook bij de rapportage in het LMS werkt dit erg fijn omdat je dan in 1 overzicht ziet wie van de groep de training afgerond heeft en wie nog niet.

 

Automatische mails versturen vanuit het LMS

Om een goede ervaring neer te zetten voor de deelnemers in het LMS is het fijn om te werken met automatische mails. Op deze manier kun je mensen even een herinnering sturen als ze bijvoorbeeld nog niet gestart zijn, de training nog niet afgerond hebben of al lang niet meer zijn ingelogd. Met automatisch ingestelde mails doet het LMS dit allemaal vanzelf.

Hoe werkt een LMS

Dat is heel eenvoudig. Je maakt een online omgeving aan, daar zetten wij je logo in en we passen de kleuren aan voor jouw organisatie. Dan kun je eigenlijk al aan de slag!

Je kunt je eerste training toevoegen. Dit kan op verschillende manieren, je kunt een E-learning module laten ontwikkelen, of je kunt zelf een E-learning maken. De E-learning module kun je daarna in het LMS zetten. In het LMS kun je dan ook opdrachten toevoegen die de deelnemer daar dan in moet leveren bijvoorbeeld.

Nu je een cursus in het LMS hebt staan kun je van start met het toevoegen van gebruikers. Dit kun je heel eenvoudig doen met een excel sheet met alle gegevens van de medewerkers. Op die manier heb je in 1 keer alle deelnemers in je LMS staan. Ze krijgen ook automatisch een mailtje dat er een training voor ze klaarstaat, dus kunnen ze direct aan de slag!

Wat zijn de voordelen van een LMS

Als je de leeractiviteiten en leerresultaten van je medewerkers wil bijhouden, kun je een LMS gebruiken. Een LMS houdt bijvoorbeeld bij welke werknemer een bepaalde elearning heeft gevolgd, of welke elearning hij nog zou moeten volgen.

 

Is er een verplichte elearning binnen jouw bedrijf die alle werknemers moeten volgen? Bijvoorbeeld op het gebied van compliance? Dan zou je ook een certificaat kunnen koppelen aan de elearning. De deelnemer kan dit certificaat direct printen vanuit het LMS.

 

Je kan ook rapportages draaien zodat de manager de medewerkers kan aansturen. De manager krijgt meer inzichten in de performance van zijn medewerkers en kan hier actie op ondernemen. Stel je hebt een verplichte elearning, dan heb je met 1 druk op de knop duidelijkheid over wie de training nog moet volgen en kan je dit direct bespreken met je medewerkers.

 

Het levert tevens inzichten op over hoe de kennisopname van een bepaald project is verlopen. Als je ziet dat veel medewerkers dezelfde fout maken, is er wellicht nog extra aandacht nodig over dit onderwerp. Hiermee verhoog je het leerrendement.

 

Je kan daarnaast ook andere leeractiviteiten aanbieden in een LMS. Denk hierbij aan een overzicht en agenda van klassikale trainingen, instructievideo’s en artikelen.

 

Een LMS kan daarnaast de mogelijkheid bieden om deelnemers met elkaar in contact te laten komen door middel van een community. Medewerkers kunnen bijvoorbeeld op een forum met elkaar in gesprek gaan.

 

Een werknemer kan daarnaast in contact komen met een docent/trainer, om vragen te stellen of om een opdracht in te leveren die de docent/trainer kan nakijken. De medewerker hoeft niet meer te wachten tot de volgende klassikale training is gepland, maar kan direct een vraag stellen.

Hoe kies je een LMS

Er zijn ontzettend veel verschillende aanbieders van LMS-en dus hoe kies je nu een LMS dat goed is voor jouw organisatie? Het is daarom fijn om eerst in kaart te brengen wat je wensen zijn in het LMS. Als je weet waar je naar op zoek bent, is het makkelijker om een LMS te kiezen.

Wil je bijvoorbeeld zelf alles bouwen, instellen en aanpassen? Dan heb je waarschijnlijk een ander LMS nodig dan wanneer je liever een gestandaardiseerd LMS hebt waar je niet te veel naar om hoeft te kijken.

Wat heb je nodig in het LMS?

Bekijk als eerste welke functionaliteiten je nodig hebt, dit ligt natuurlijk aan waar je het LMS voor wilt inzetten. Als je een Academy wil inrichten voor jouw organisatie dan heb je andere wensen dan als je het LMS wilt inzetten om een training aan te bieden aan consumenten.

Wat is het beschikbare budget voor het LMS

Natuurlijk is het budget ook echt van belang bij de keuze voor een LMS. Er zijn een aantal LMS-en die open source zijn en dus eigenlijk niets kosten, maar daar zitten altijd veel verborgen kosten in. Je moet het LMS dan wel ergens hosten en onderhouden en dat is een grote klus.

Bij de keuze voor een LMS systeem is het dus van belang om te kijken naar het hele budget. Er zijn namelijk ook professionele LMS-en die voor je gehost worden, dus je hoeft zelf nooit updates te doen en hij doet het eigenlijk gewoon altijd. Je hebt al zo’n professioneel LMS vanaf 17 euro per jaar per gebruiker.

Frequently Asked Questions

Interessant? Vraag een gratis adviesgesprek aan

Spreekt dit blog je aan? Wij bespreken graag jouw e-learning wensen in een online adviesgesprek. Zo komen we samen tot de ideale leeroplossing.

Gerelateerde berichten

Online training

Leren in een thuiswerkcultuur

4 min leestijd
voordelen online leren

De voordelen van online leren

4 min leestijd
gebruiksvriendelijke elearning

6 tips voor een gebruiksvriendelijke elearning

4 min leestijd

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen en ontvang praktische tips in je mailbox!

Ja, ik wil een LMS!

Laat hier je gegevens achter en we zetten jouw persoonlijke LMS voor je op binnen 1 werkdag. Je start met de gratis versie die altijd beschikbaar blijft!

Ja, ik wil graag een vrijblijvend adviesgesprek