software trainen met effectieve instructievideo

8 tips voor effectieve instructievideo

Leestijd: 9 minuten

Wordt nieuwe software niet op de juiste manier gebruikt in jouw organisatie? Maak een instructievideo voor je medewerkers!

8 handige tips voor het maken van een effectieve instructievideo.

 

Stel je voor, je hebt net duizenden euro’s en tijd geïnvesteerd in de ontwikkeling en/of implementatie van een nieuw ERP of CRM systeem. Na een paar maanden kom je erachter dat medewerkers het systeem niet op de juiste manier gebruiken en er maar niet aan kunnen wennen. Hoe zonde is dat?! Het doel van het nieuwe systeem is waarschijnlijk juist efficiënter en effectiever werken, en niet het tegenover gestelde. In dat geval kan het heel verstandig zijn om de werking van het systeem over te brengen op je werknemers door middel van een heldere instructievideo.

Effectiever dan instructies op papier

Onderzoek wijst uit dat opleiden via instructional videos vele malen effectiever is dan het geven van instructies op papier (Van der Meij & Van der Meij). Vaak vinden medewerkers het ook lastig om over te stappen van een manier van werken die ze gewend zijn naar een nieuwe manier van werken. Een motiverende instructievideo kan dan echt een uitkomst bieden!

Hans van der Meij en Jan van der Meij schreven daar een artikel over en geven ons de volgende 8 tips.

effectieve instructievideo
effectieve instructievideo

Tip 1: een goede titel is het halve werk

Met een duidelijke titel ben je makkelijk vindbaar door gebruikers. En dat is belangrijk want hiermee vermijd je een hoop frustratie of het risico dat je doelgroep vroegtijdig afhaakt! De titel moet beknopt vertellen wat de deelnemer gaat leren en het liefst schrijf je de titel in de actieve vorm. Een korte samenvatting toevoegen bij je video kan de deelnemer daarnaast helpen bij het vinden van waar hij naar opzoek is.

Tip 2: how to? Zo dus!

Als je wil dat de deelnemer de stappen goed aanleert dan kan het inbouwen van een ‘how-to’ video heel effectief zijn. Dit is een real-life voorbeeld van de stappen die de gebruiker gaat leren. Vaak wordt dit weergegeven aan de hand van een schermopname met voice-over. Het is hierbij belangrijk om een menselijke stem te gebruiken (geen robot stem) en te zorgen dat de stem synchroon loopt met wat er op het scherm te zien is.

Tip 3: in control

Geef de gebruiker zoveel mogelijk controle over het bekijken van de instructievideo. Het is fijn als iemand zelf de video kan starten, stoppen, terugspoelen en pauzeren. Denk bijvoorbeeld aan even stopzetten of even terugspoelen om een ingewikkeld stukje te begrijpen. Zo kan de deelnemer op zijn eigen tempo leren, wat weer leidt tot een betere opname van de stof! Lees in deze blog van ons meer over het belang van autonomie. 

Tip 4: geef een korte preview

Leg aan het begin van de demo uit wat een gebruiker kan verwachten. Op die manier laat je de gebruiker zien waar hij naartoe werkt, wat hij gaat leren en wat dus het einddoel is. Handig is om hierbij het doel goed te communiceren en om informele taal te gebruiken. Lees hier meer over het belang van vooraf duidelijk communiceren.

Tip 5: maak het praktisch en concreet

Het belangrijkste doel van een instructievideo is dat de deelnemer aan het einde een taak of opdracht foutloos kan uitvoeren. Houd de tekst in de e-learning daarom zo concreet mogelijk zonder al teveel poespas, en houd de focus op de te nemen stappen. Dit geldt ook voor de audio: geef geen extra informatie op het moment dat de te leren stappen uitgelegd worden. Dit leidt de deelnemer namelijk teveel af van de instructies die worden gegeven. Leg eventueel belangrijke concepten, begrippen en/of theorie uit in de preview, tussen twee hoofstukken in of aan het eind van de video.

Tip 6: zorg voor duidelijke voorbeeldopdrachten

Probeer je hierbij te verplaatsen in de gedachtegang en acties die het meest logisch zijn voor de eindgebruiker. Volg als het waren de “flow” van de deelnemer. Hiervoor kan je best even met iemand van de doelgroep sparren. Verder zijn tips: gebruik audio om stappen uit te leggen, laat steeds korte stukjes zien gevolgd door een pauze en gebruik highlights om uit te lokken waar een deelnemer moet klikken.

Tip 7: kort maar krachtig

Tijdens het volgen van een instructievideo moet een gebruiker veel verschillende stappen en informatie tot zich nemen, wat kan leiden tot ‘cognitive overload’. De deelnemer moet de informatie niet alleen begrijpen, hij moet ook onthouden hoe hij de stappen later zelf kan toepassen. Hiervoor zijn een aantal tips:

– Breek de instructies op in kleine stappen

– Hou de voorbeelden tussen de 15 en 60 seconde

– Bouw pauzes in en laat de gebruiker zelf aanklikken wanneer hij verder wil

– Laat irrelevante informatie weg

– Bouw een duidelijk begin en eind in

 

Tip 8: oefening baart kunst!

Laat de deelnemer na het kijken van een instructie even oefenen met een heldere opdracht, een ‘try me’. Schets de situatie en vertel wat de gebruiker gaat doen. Gebruik voor de opdracht dezelfde structuur en tekst als voor de instructievideo zelf. Sluit de video af met een reflectie en debriefing. Zorg ervoor dat de video beschikbaar blijft voor de gebruiker, zodat iemand altijd even terug kan kijken.

Het gebruiken van instructievideo’s kan dus een effectieve manier zijn voor het overbrengen van kennis aan je medewerkers. Zo haal je het meeste uit je nieuwe software! Daarbij is het belangrijk dat je rekening houdt met de vormgeving, instructies en praktische toepasbaarheid. Benieuwd naar wat wij hierin voor je kunnen betekenen? Kijk bij software training en e-learning op maat naar voorbeelden voor meer informatie.

Gerelateerde berichten

verhoog leerrendement met elearning

Verhoog je leerrendement met elearning!

4 min leestijd
leuke elearning

7 tips voor het leuk maken van je elearning

6 min leestijd
infographic e-learning kennisoverdracht

Het belang van kennis delen

6 min leestijd
WP Feedback

Dive straight into the feedback!
Login below and you can start commenting using your own user instantly