Verhoog je leerrendement met elearning!

gesprek e-learning training op maat

Leestijd: 4 minuten

Wanneer zet je elearning in?

Stel je voor. Over een aantal maanden treedt er een nieuwe wet in werking. Hierdoor verandert er een proces binnen jouw organisatie. Dit proces raakt veel medewerkers en het is belangrijk dat iedereen handelt volgens deze nieuwe wet. En jij bent gevraagd om hier een oplossing voor te bedenken. Op korte termijn moeten veel medewerkers nieuwe kennis opdoen. Is dit herkenbaar? Heb jij wel eens aan e-learning gedacht om jouw probleem op te lossen? In deze blog leg ik je uit wanneer je elearning in kan zetten zodat jij op een snelle, uniforme manier kennis kan overdragen aan een grote groep medewerkers en het leerrendement kunt verhogen!

Zoveel mensen, zoveel wensen

Zoveel mensen, zoveel wensen. Een gezegde dat we allemaal kennen. Op het gebied van leeroplossingen gaat dit ook op. Iedereen ziet een andere oplossing voor zich en is overtuigd van de kracht van zijn of haar oplossing. Omdat je met elearning veel mensen tegelijk kan bereiken, waar ze op dat moment ook zijn en op welk moment ze ook willen en/of kunnen leren, is het een ideale tijdbesparende oplossing voor jouw organisatie.

Doe mij dat maar…

Je bent dus op zoek naar een oplossing voor jouw leerprobleem. Daarbij spreek je veel mensen uit de doelgroep binnen jouw organisatie. En dan blijkt al snel dat iedereen een andere oplossing voor zich ziet. Je hoort dingen voorbijkomen als: “geef mij dat boek/proces maar”, “ik wil één op één uitleg”, “ik zie het wel als het zover is”, “als onze kennisbank up-to-date is red ik het wel…”. Dit zijn uiteraard mogelijkheden maar je wil graag dat iedere medewerker een bepaalde basiskennis heeft. Ook als er nieuwe medewerkers instromen, wil je een goed programma aan kunnen bieden waar iedereen mee uit de voeten kan.

verhoog leerrendement met elearning

Maar waarom dan elearning voor een hoger leerrendement?

Digitaal leren biedt jouw medewerkers veel mogelijkheden! Wist je dat wij altijd feedback toevoegen aan onze elearnings? Zodat de medewerker begrijpt waarom zijn antwoord wel of niet goed is en hoe het dan wel zou moeten. Elearning kan een mooie aanvulling op klassikaal trainen zijn en soms zelfs een classroom training vervangen. Uit een meta-analyse van bijna 3000 studies is de overall-conclusie dat elearning minstens zo effectief is als traditioneel onderwijs. Je verhoogt het leerrendement van je klassikale trainingen doordat medewerkers op voorhand al kennis tot zich hebben kunnen nemen via elearning. Hierdoor kan je in je classroom training een vliegende start maken en meteen verdiepen. Een blended traject (een combinatie van elearning én klassikaal) leidt aantoonbaar tot betere resultaten en een hoger leerrendement. Je kan in je leermanagementsysteem (LMS) bijhouden welke deelnemers de elearning gemaakt hebben en inzien wat de scores zijn, zodat je weet of je deelnemers de elearning gevolgd hebben en bijvoorbeeld de kennistest al behaald hebben.

Win-win situatie met elearning

Elearning kan dus als voorbereiding ingezet worden, wat jouw organisatie tijd en geld kan besparen. Maar let op dat dit geen valkuil wordt! Als jouw medewerkers vanaf nu alleen nog maar via elearning gaan leren, missen ze de mogelijkheid om te sparren met collega’s en leidinggevenden. Wij helpen je graag op weg om je te adviseren over een ideale combinatie in je blended lesprogramma. Het grote voordeel voor de deelnemer is dat hij op zijn eigen tempo kan leren, op het moment dat hij daar behoefte aan heeft.

Interessant? Kom koffie drinken!

Spreekt dit blog je aan? Wij bespreken graag jouw e-learning wensen in een (online) adviesgesprek. Zo komen we samen tot de ideale leeroplossing.

Plan meteen een afspraak in onze agenda.

Aan het werk met een LMS

Gerelateerde berichten