infographic e-learning kennisoverdracht

Het belang van kennis delen

Leestijd: 6 minuten

Wat doe je als jouw personeel niet de juiste kennis heeft over producten en daardoor slecht adviseert aan klanten?

Je verkoopt met jouw bedrijf ontzettend mooie producten. Voor alle wensen heb je een oplossing en jouw personeel kan daar als de beste in adviseren. Of toch niet? Wat doe je als jouw personeel niet de juiste kennis heeft over bepaalde producten en daardoor slecht adviseert aan klanten? Ik geef je de oplossing: kennisoverdracht. Niets is belangrijker dan het overdragen van kennis aan je werknemers. Waarom? Omdat kennisdeling er voor zorgt dat jouw personeel de juiste kennis heeft van de producten. En met die juiste kennis, worden jouw mooie producten ook beter verkocht.

Waarom kennisoverdracht?

Kennisoverdracht is belangrijk voor het behouden van kennis binnen je team en het zorgt er voor dat je bedrijf groeit. Uit onderzoek blijkt dat kennisdeling een van de belangrijke factoren is om een goede concurrentiepositie te verkrijgen en behouden. Stel je voor dat een van jouw medewerkers de organisatie verlaat, zonder dat zijn of haar kostbare kennis is gedeeld met de rest van het team. Deze kennis vliegt je bedrijf uit en het duurt lang om deze kennis weer opnieuw te krijgen. Daarom is het dus belangrijk dat alle kennis beschikbaar is voor het hele team.

Vormen van kennis

Niet alle kennis is natuurlijk gemakkelijk te delen. Je kunt kennis opdelen in twee categorieën: persoonsgebonden en niet-persoonsgebonden kennis. Persoonsgebonden kennis is kennis die hoort bij een of meerdere personen en is dus afhankelijk van de aanwezigheid van deze werknemer(s). Niet-persoonsgebonden kennis is wat algemenere kennis, die vaak ook vastligt in bepaalde documenten. Het is dus een uitdaging om de persoonsgebonden kennis over te dragen binnen jouw team. Gelukkig is hier een eenvoudige oplossing voor: deze werknemer kan optreden als expert op dat specifieke gebied.

belang kennisoverdracht

Gebruik e-learning!

Of het nu gaat om persoonsgebonden of niet-persoonsgebonden kennis, via e-learning kan kennis gemakkelijk worden overgedragen binnen een team. Jouw experts leveren informatie aan over het specifieke onderwerp en deze informatie wordt vervolgens door onderwijskundige experts op een effectieve en efficiënte manier neergezet in een praktische e-learning op maat. Op deze manier is de informatie blijvend beschikbaar voor het hele team.

Wil je weten hoe wij de e-learning voor jouw bedrijf motiverend maken? Neem dan hier even een kijkje.

Gerelateerde berichten

verhoog leerrendement met elearning

Verhoog je leerrendement met elearning!

4 min leestijd
leuke elearning

7 tips voor het leuk maken van je elearning

6 min leestijd
software trainen met effectieve instructievideo

8 tips voor effectieve instructievideo

9 min leestijd
WP Feedback

Dive straight into the feedback!
Login below and you can start commenting using your own user instantly