Logo E-learning Training

085 – 0655340

Verandert AR/VR de toekomst van e-learning?

Augmented Reality (AR) en Virtual Reality (VR) zijn technologieën die in steeds meer industrieën hun intrede doen. Van de gamingindustrie tot de gezondheidszorg, ze hebben het vermogen om onze perceptie van de realiteit te veranderen en een hele nieuwe wereld van mogelijkheden te openen. Maar hoe zit het met het onderwijs en specifiek e-learning? Verandert AR/VR de toekomst van e-learning?

Wat zijn AR en VR? 

Kort samengevat, Augmented Reality (AR) is een technologie die digitale informatie in de echte wereld projecteert, meestal door gebruik te maken van de camera van een smartphone of tablet. Virtual Reality (VR), daarentegen, dompelt de gebruiker onder in een volledig digitale wereld.

De voordelen van VR in E-learning 

VR kan het leren op verschillende manieren verbeteren.

  • Motiveer en betrek: VR kan gebruikt worden om inspirerende en boeiende leerervaringen te creëren. Of het nu gaat om een inspirerende reis door de ruimte of het tot leven brengen van alledaagse processen, VR leidt tot betrokken en gemotiveerde leerlingen.
  • Veilig en betaalbaar: Voor het aanleren van gevaarlijke, spannende of dure handelingen is VR een ideale oplossing. Of het nu gaat om het simuleren van potentieel gevaarlijke situaties of het oefenen van uitdagende soft skills zoals presenteren of klantgesprekken, VR biedt een veilige omgeving voor praktijkervaring.
  • Concreet en praktijkgericht: VR brengt de praktijkervaring dichtbij. Het maakt de praktijk van het uitvoeren van reparaties of andere taken tastbaar, zelfs in een klaslokaal. Het overstijgt abstracte, theoretische verhalen en biedt directe, praktijkgerichte ervaringen.
  • De toegevoegde waarde van VR: VR kan een waardevolle aanvulling zijn op traditionele leermethoden zoals klassikale trainingen of e-learningmodules. VR maakt ervaringen mogelijk die onbereikbaar zouden zijn in traditionele leerformaten. Een voorbeeld hiervan is de mogelijkheid om de tijd vooruit te spoelen om de langetermijneffecten van bepaalde keuzes of acties te zien.

Uitdagingen van AR/VR in E-learning 

Ondanks de vele voordelen van AR en VR in e-learning, zijn er ook uitdagingen. Bijvoorbeeld de kosten van de technologie en de benodigde infrastructuur, evenals het ontbreken van standaardisatie op het gebied van contentcreatie. Deze en andere uitdagingen moeten worden aangepakt voordat AR en VR op grote schaal kunnen worden geïntegreerd in e-learning.

Wil je hier eens over sparren? Maak dan meteen een afspraak!

AR en VR hebben de potentie om de toekomst van e-learning te veranderen. Ze bieden tal van voordelen, zoals verbeterde betrokkenheid en motivatie, praktijkgerichte leerervaringen, en de mogelijkheid om veilige omgevingen te creëren voor het oefenen van potentieel gevaarlijke of uitdagende taken. Maar er zijn ook uitdagingen die moeten worden aangepakt. Hoe dan ook, AR en VR zijn technologieën die we in de gaten moeten houden als we de toekomst van e-learning willen vormgeven

Van gedachte wisselen?

Kom sparren over jouw leervraag, leeroplossing op maat, e-learning, en onderwijkskundig advies, leercultuur.

We vinden het altijd leuk om van gedachte te wisselen! Plan direct een afspraak in onze agenda, of bel ons nu op 085-0655340.

Like icoon, duim omhoog e-learning training

Wat kan je van ons verwachten ?

Volgens ons zit de succesformule voor e-learning in de samenwerking. Wij hebben kennis van leren, jij hebt kennis van de inhoud. Dat vormt een sterk team!

Locaties

Den Haag (Hoofdkantoor)
Lange Vijverberg 9a
2513 AC Den Haag
T 085 – 0655340

Locaties op afspraak

Utrecht
Arthur van Schendelstraat 650
3511 MJ Utrecht

Rotterdam
Westblaak 180
3012 KN Rotterdam

NRTO Keurmerk

Wij zijn lid van de NRTO, de brancheorganisatie van onderwijs-, opleidings- en trainingsaanbieders. Hier vind je de NRTO Gedragscode en hier vind je onze klachtenprocedure.

Socials

© E-learning Training 2007-2024

Je inschrijving is succesvol ontvangen!

Ja, ik wil een LMS!

Laat hier je gegevens achter en we zetten jouw persoonlijke LMS voor je op binnen 1 werkdag. Je start met de gratis versie die altijd beschikbaar blijft!