Logo E-learning Training

085 – 0655340

SLIM-subsidie voor online leren

Aan de slag met online leren door de SLIM-subsidie

Je wilt je bedrijf laten groeien, maar hoe doe je dat? Om je bedrijf te laten groeien is het belangrijk dat je je personeel de mogelijkheid biedt om zich te kunnen blijven ontwikkelen. Scholing en ontwikkeling helpt bij het up-to-date blijven bedrijven en het vergroten van de duurzame inzetbaarheid van medewerkers. Maar je personeel laten ontwikkelen is een investering en die mogelijkheid heb je niet altijd. Zeker in deze onzekere tijd, is het lastig om hier geld aan uit te geven, aangezien er veel onzekerheid kan zijn voor jouw bedrijf. Het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid heeft hier een oplossing voor: de SLIM-regeling. Een subsidie voor het ontwikkelen en stimuleren van leren en ontwikkelen in jouw bedrijf! Maar hoe werkt dit dan?

Voor wie is de SLIM-subsidie?

De SLIM-subsidie is er voor drie categorieën: grootbedrijven in de landbouw-, horeca- en recreatiesector, individuele MKB-ondernemingen en MKB-samenwerkingsverbanden. Voor de verschillende categorieën gelden ook verschillende richtlijnen:

 • Grootbedrijven in de landbouw-, horeca- en recreatiesector: je valt onder een grootbedrijf wanneer je organisatie meer dan 250 werknemers in dienst heeft en een jaarlijkse omzet hebt die groter is dan €50 miljoen. De landbouwsector kan een subsidie ontvangen van maximaal €20.000 en de horeca- en recreatiesector maximaal €200.000.
 • Individuele MKB-ondernemingen: je valt onder een kleinbedrijf wanneer je minder dan 50 werknemers en een kleinere jaarlijkse omzet dan €10 miljoen hebt. Je valt onder een middelgroot bedrijf wanneer je minder dan 250 werknemers en een kleinere jaarlijkse omzet dan €50 miljoen hebt. De MKB-ondernemingen kunnen een subsidie ontvangen van maximaal €24.999 euro.
 • MKB-samenwerkingsverbanden: voor de MKB-samenwerkingsverbanden gelden dezelfde richtlijnen als voor de individuele MKB-ondernemingen.

Let wel op, de subsidie bedraagt 60% van de subsidiabele kosten, wat betekent dat je 60% van de kosten vergoed krijgt en 40% zelf betaalt. Wanneer de subsidie is toegekend, moeten de initiatieven waarvoor de subsidie bedoeld is binnen 3 maanden starten.

Voor het aanvragen moet een de-minimisverklaring worden ingediend. Via deze verklaring geef je aan in hoeverre je eerder al een subsidie hebt aangevraagd. Daarnaast moet je een activiteitenplan en begroting indienen. Maar waarvoor mag je de subsidie allemaal inzetten?

SLIM subsidie elearning
Designed by jcomp / Freepik

Welke activiteiten?

Er zijn 6 categorieën waarin de activiteiten vallen waarvoor je de subsidie kunt inzetten.

 • Het opstellen van opleidings- en ontwikkelplannen. Hierbij kun je denken aan de scholingsbehoeften binnen je team.
 • Het opstellen van loopbaan- of ontwikkeladviezen voor medewerkers.
 • Activiteiten gericht op het ondersteunen en begeleiding bij het ontwikkelen of invoeren van opleidings- en ontwikkelingsaanpak tijdens het werk. Hierbij kun je denken aan een inwerktraject, learning on the job en training on the job.
 • Het ontwikkelen en realiseren van een systeem van periodieke ontwikkelgesprekken met werknemers. Dit geldt voor leidinggevenden die met werknemers aan de slag willen gaan.
 • Het bieden van praktijkleerplaatsen voor beroepsopleiding.
 • Het oprichten van een bedrijfsschool.

Valt een activiteit binnen een van deze categorieën? Dan kun je de SLIM-subsidie daarvoor gebruiken! Het minimale bedrag dat moet worden aangevraagd is €5000.

Gebruik elearning!

Wanneer je een plan maakt voor het leren en ontwikkelen binnen je bedrijf, kun je je oriënteren op de mogelijkheden om de doelen te behalen. Een mooie manier om leren en ontwikkelen binnen je bedrijf vorm te geven, is gebruik maken van elearning. Wat zijn de voordelen van elearning?

 • Je werknemers kunnen zelf bepalen wanneer ze zich ontwikkelen, doordat de elearning beschikbaar is op elk gewenst moment en device;
 • De elearning is inzetbaar voor een grote groep mensen;
 • De elearning wordt zo vormgegeven dat het aansluit bij het bedrijf en de leerdoelen. Lees hier meer over elearning op maat;
 • Je personeel leert op een interactieve manier door gebruik te maken van verschillende interacties om de leerstof te onthouden;
 • De elearning is voor langere tijd inzetbaar, waardoor het een duurzame oplossing is;
 • Elearning verhoogt het leerrendement. Lees hier meer over hoe elearning het leerrendement verhoogt.

En nu?

Wil jij de SLIM-subsidie gebruiken om je personeel te laten leren en ontwikkelen en zo je bedrijf te laten groeien? Goed idee! MKB-ondernemingen kunnen zich inschrijven van 2 maart 2021 09.00 uur tot 31 maart 2021 17.00 uur.

Wil je meer informatie over hoe jij elearning kan inzetten in je bedrijf om je werknemers te laten leren, ontwikkelen en groeien? Wij helpen je graag verder! Neem hier contact op voor een vrijblijvend gesprek over wat wij voor jouw bedrijf kunnen betekenen. Speciaal voor MKB-ondernemeners hebben wij een elearning ontwikkeld waarin we je precies uitleggen wat de SLIM-subsidie voor jou kan betekenen en hoe je hem aanvraagt. 

Uitleg over de SLIM subsidie e-learning

SLIM subsidie e-learning

Van gedachte wisselen?

Kom sparren over jouw leervraag, leeroplossing op maat, e-learning, en onderwijkskundig advies, leercultuur.
We vinden het altijd leuk om van gedachte te wisselen! Kom gezellig langs op een van onze 3 locaties!
Like icoon, duim omhoog e-learning training

Wat kan je van ons verwachten ?

Volgens ons zit de succesformule voor e-learning in de samenwerking. Wij hebben kennis van leren, jij hebt kennis van de inhoud. Dat vormt een sterk team!

Locaties

Den Haag (Hoofdkantoor)
Lange Vijverberg 9a
2513 AC Den Haag
T 085 – 0655340

Locaties op afspraak

Utrecht
Arthur van Schendelstraat 650
3511 MJ Utrecht

Rotterdam
Westblaak 180
3012 KN Rotterdam

NRTO Keurmerk

Wij zijn lid van de NRTO, de brancheorganisatie van onderwijs-, opleidings- en trainingsaanbieders. Hier vind je de NRTO Gedragscode en hier vind je onze klachtenprocedure.

Socials

© E-learning Training 2007-2024

Je inschrijving is succesvol ontvangen!

Ja, ik wil een LMS!

Laat hier je gegevens achter en we zetten jouw persoonlijke LMS voor je op binnen 1 werkdag. Je start met de gratis versie die altijd beschikbaar blijft!